fredag, november 10, 2006

Det var to!

Endnu et par sokker. Endnu et par uens selvstribende sokker! Men denne gang er de trods alt ikke spejlvendte.
Et resteprojekt som jeg håber vil glæde kusinen, i hvert tilfælde er de ligesom "Morias" og så håber jeg at hun var tilgive at de ikke er helt lyserøde:o)

De er som "altid" strikket efter sokkekompasset med boomeranghæl og tå, eneste nyt denne gang er størrelsen og det er her sokkekompasset virkelig kommer til sin ret.

Sokkekompasset fik jeg sammen med Das Geniale Sockenbuch; En ekstra bonus ved bogen som jeg købte mest fordi jeg ville se om en ægte boomeranghæl nu også blev strikket som jeg troede. Kompasset var altså ikke grunden til at jeg købte bogen, men det kunne det godt have været hvis jeg altså havde vist hvor uundværligt det er.

Mit sidder fast i bogen, det kan sagtens afmonteres så det bliver mere taske-venligt. Men i et hus med børn og periodevist kaos ved jeg at det en eller anden dag ville blive væk og det vil jeg ikke risikere - derfor bliver det hvor der er. Og bogen har sin faste plads i reolen!
Kompasset består af et stykke kraftigt pap med en drejeskive indeni. Den inderste skive indeholder alle den informationer jeg har brug for til de forskellige størrelser: Maskeantal, fordeling af masker til boomerangtå, længde ved start af tå, færdig længde på foden osv.
Der stilles bare ind på den ønskede størrelse og så er jeg klar til at gå igang. Kompasset dækker alle størrelser fra 22 til 47.

Kompasset indeholder også en mængde informationer til tåafslutning med Bandspitze, det er en helt almindelig båndafslutning. Den er afprøvet og hittede ikke hos mig, jeg bruger boomerangmodellen i stedet for. Det kræver en ekstra udregning, men med kompasset og det integrerede cm mål, ved hånden er den simpel. Jeg måler hælen i "kilen", når den er strikket, trækker cm´erne fra den totale fodlængde og ved så hvor afslutningen skal startes - det er måske ikke vildt checket med det fungerer!

Boomeranghælen - og tåen for den sags skyld, kan på det varmeste anbefales men som det fremgår tydeligt af billedet øverst oppe er den heller ikke helt idiotsikker. En lidt hurtig strikning på en varm terasse med lune og klistrede hænder kan resultere i små lufthuller. Jeg opdagede det først nu hvor sokkerne er færdigmonterede så jeg vender det blinde øje til og fortsætter fremad!

Faktaboks

Garn: Crazy Color fra Regia frv. 5439

Opskrift: Strikket efter sokkekompasset i "Das Geniale Sockenbuch". Str. 25 på pind 2½

5 kommentarer:

Fru Schwartz sagde ...

Det var smart...sådan et tror jeg da ikke, at jeg kan undvære?? Så er jeg fri for at spørge Carsten (min helt private multifunktions-lommeregner) om hvad er etellerandet divideter med 4 (eller 3...for der er kun 4 pinde i boye-strømpepinde-sættet..!)

fluks røg bogen ind på ønskesedlen!

Kh - og forrygende weekend
Helle

nielsenstrik sagde ...

Rigtig flotte sokker i nogen lækre farver. Tusind tak for din kommentar på min blog, det er altid skønt med lidt respons.
God weekend
Kh Jane

britt sagde ...

Skønne farver - virkelig gang i den!!
Og tak for din gennemgang af kompasset - altid dejligt med tooltips.
KH Britt

Anne sagde ...

Jeg bliver altså så misundelig, når jeg ser dine boomeranghæle, har forsøgt mig, med støtte fra din seje tutorial, men jeg er altså bare ikke god til det :-(

Måske skulle jeg indkøbe sokke-bogen, mange er glade for den, og så kom jeg også til at eje et kompas!

Go' lærdag, kh Anne

Linda sagde ...

jeg er dybt misundelig over dine sokkerier! Hey - Sofie bruger da str 34-35, godt med tallene for den str sok ;o)
kh Linda