torsdag, november 09, 2006

Det var én!

Jeg elsker at strikke sokker og undrer mig stadigvæk over hvorfor der lå hele 3 strandede par i strikkekurven. Måske fordi spændingen ved det selvstribende garn udløses ved den første sok??
Nogen gange bliver jeg fælt skuffet men ikke denne gang - Jeg er vild med de her farver!

Denne gang har jeg med vilje ikke engang forsøgt at strikke dem ens, men det var ikke min hensigt at de skulle være spejlvendte. Garnnøgle nummer 2 var tilsyneladende vundet op modsat; Jeg opdagede det først midt på sokken - og da gad jeg helt ærligt ikke begynde helt forfra. Hele idéen med afslutningsfesten er jo at jeg skal have nogen ting gjort færdig så jeg kender kun én vej og det er fremad!

Garnet er tykkere end almindeligt strømpegarn - 125 meter/50 gram - sokkerne er derfor dejligt varme og perfekte til en dansk efterårsdag i et fodkoldt hus. Det var perfekt timing at de blev færdige netop nu; Jeg elsker dem og ved at de vil blive brugt flittigt også selvom de ikke tåler en tur i tørretumbleren.

Faktaboks

Garn: Limbo Mexiko Color fra Schoeller + Stahl, frv. 2595

Opskrift: Strikket efter sokkekompasset i "Das Geniale Sockenbuch". Str. 35-36 på pind 2½.

Ændringer: Producenten foreslår pind 3-4 men jeg syntes at resultatet bliver pænest på pind 2½ også selvom jeg strikker lidt strammere end gennemsnittet.

6 kommentarer:

Fru Schwartz sagde ...

Skønne skønne sokker...er det dem med glimmer??

Kan du ikke forklare hvordan det der sokke-kompas fungerer...er det noget man ikke kan leve uden, som den ivrige (??) sokkestrikker jeg nu engang er?

Kh Helle

Helle Holst sagde ...

Hej Helle

Det er ikke den med glimmer i, for den har jeg ikke kunnet finde nogen steder. Jeg ville ellers gerne men ....
Det her er en lige ved og næsten løsning som fungerer, garnet er tykkere mere sådan sokkeagtigt men farverne ligner.

Sokkekompasset er i min verden nærmest uundværligt - jeg laver en gennemgang af det i mit næste indlæg. Der er nemlig flere strømper på vej i afslutningsfesten:o)

Kh. Helle

britt sagde ...

Skønne sokker - og absolut også en af mine favoritfarver. Jeg fik desværre heller ikke fat i glimmer-udgaven...
KH Britt

nettie sagde ...

Fede sokker!
Har engang haft et nøgle i glimmer udgaven og det blev flot. I øvrigt synes jeg osse sokkekompasset er ret genialt. Har det ikke selv, men så et på strikkefestivalen, så måske jeg ska ud og investere en dag.....
mange hilsner
nettie, Padborg
der osse vil gå ind og strikke sokker, for jeg gider ikke montere p.t.

strikkeforsker sagde ...

De er fine, jeg ser frem til en brugsvejledning til sokkekompasset, maaske det kan overtale mig til at laese tyske opskrifter :-)
Lornas koebes hos nusse og noerkle i udvalgte farver, hvis du faar akut trang.

Sanne B. sagde ...

Skønne sokker, selvom det næsten gibber i mig når de ikke er ens (må komme over min uenshedsfobi) - jeg har dem i diskoversionen (m. glimmer) og jeg tørretumbler dem altså!!!!
kh
Sanne B.