søndag, juni 11, 2006

Nu kører det ...

Bolden er i spil i Tyskland, Blogger er tilsyneladende kommet sig ovenpå sit ildebefindende, solen har frit spil fra en skyfri himmel og jeg har fået strikket et par sokker ....
Netop som sommeren gjorde sit indtog blev jeg færdig med et par sokker til mine egne fødder, perfect timing:o) Denne gang også med boomerang tå.
Opildnet af successen med hælen tænkte jeg at det måske alligevel ikke var så svært med en tilsvarende tå. I opskrifterne stod der "strik en hæl" og jeg tænkte sådan noget vrøvl, jeg skal jo lave en tå - men den er god nok. Hvis hælen foldes på den forkerte led er det tydeligt, selv for mig.


I opskrifterne stod der også at tåen skulle syes sammen med maskesting men der slap min tålmodighed altså op. Den blev strikket sammen og så vil jeg overveje maskestingene næste gang. For der bliver helt sikker en næste gang. Jeg skal nemlig også have afprøvet en teori som opstod via en mail fra Karen. Hun strikker på pind 2,25 og måske er det derfor hendes hæl er mere lukket end min? Eller også er det bare et spørgsmål om noget helt andet og så må jeg jo bare øve mig noget mere.

Garnet er en gave fra én i min fødselsdagsgruppe, jeg er mægtig glad for det og har gemt det til den helt rigtige lejlighed - det var så nu! Endnu engang må jeg med skam melde at jeg har glemt hvem det var - men tusind tak:o) Sokkerne er perfekte til en kølig sommeraften i sofaen med VM og strik, så de bliver brugt rigtigt meget i disse dage.

5 kommentarer:

Mette sagde ...

Sejt! Dejlige farver. Ja, ja, jeg kommer vel også til hælen. I det mindste er jeg da gået i gang med et par strømper! Meget passende i det her vejr, hmm..!

Jeanette sagde ...

hvor smart, at man også kan med tåen. Jeg har selv nyligt haft en boomerang-succes-oplevelse, dog kun med hælen, men kan se jeg skal prøve med tåen også :-)

KH Jeanette

Linda sagde ...

Flot sok! Har endnu ikke haft held med timeglashælen, men vil prøve efter dine anvisninger! Her er et link til maskesting:
http://knitty.com/ISSUEsummer04/FEATtheresasum04.html

kh Linda

britt sagde ...

Hvor er det skønt at se dine sokkeeeksperimenter. Det ender vel med at jeg opgså lige må prøve....
KH,
Britt

Gaby sagde ...

Hej Helle,
hvis Du begynder fra spidsen med en Bumerang skal der ikke syes noget sammen....
Du gegynder bare med den 1/2 Masketal fra sokken og strikker den förste raekke med en kontrastfarve, klipper den Kontrasttraad over og strikker helt normalt Bumerang indtil den er faerdige. nu har Du 1/2 Masketal paa pinden og 1/2 pa kontrasttraaden. Fra Traaaden optager Du maskerne paa pinde og strikker videre til haelen.....og strikker igen en Bumerang.
jeg starter gerne fra spidsen naar jeg har 50 gr nögler, saa kan man godt
bruge den op.

En lille tips:
naar man er faerdige med de forkortete Raekker strikkes der 2 Omgange over ALLE masker - saa undgaes de grimme huller.

jeg vil se om at jeg kan huske at tage billeder naeste gang jeg sokker igen...

Held og Lykke, det lyder meget mere indviklet end der er, en haele strikker jeg nu paa godt 20 Minutter

Hilsen Gaby