onsdag, juni 14, 2006

Osss mig ....

Den popper op her, der og allevegne - den skønne Green Gable; Og nu vil jeg også være med.

Mettes lækre chokoladebrune model har længe ligget på lur i mit baghoved og pludselig en dag var der ingen vej udenom. Jeg måtte bare igang! Heldigvis er Green Gable et af de projekter hvor der ikke nødvendigvis er langt fra tanke til handling - buy-pay-download og så var den opskrift i hus. Garnet havde jeg på lageret og så var det bare igang med pindene.
Opfyldt af skabertrang og glæde fløj jeg let og elegant hen over passagen med strikkeprøver og målebånd, og endte med at strikke det øverste stykke af toppen 3 gange inden jeg ramte den rette kombination af størrelse og pind.
Note to self: Str. medium på Addi Turbo 4½.

Garnet er Muskat fra Garnstudio, egyptisk merciseret bomuld, blankt og blødt. Farven er dyb dyb rød - rødvinsrød og så er det bare så nemt at strikke jævnt. Jeg ved godt at der er delte meninger, Marie-Louise er ikke begejstret - men jeg er absolut forelsket!
Det er første men absolut ikke sidste gang jeg nyder kombinationen af Addi Turbo og Muskat.
Eneste lille klagepunkt er at garnet bliver "oversnoet" hvis det tages fra midten af garnnøglet, til gengæld er der ingen problemer hvis det angribes fra ydersiden.

Opskriften er let tilgængelig, et fikst lille hulmønster, små korte raglanærmer og derefter glatstrik på rundpind i laaaaang tid. Ægte idiotstrik, ægte kedsommeligt idiotstrik som har fungeret glimrende sammen med 1 fodboldkamp eller 3 fra Tyskland. Men jeg keder mig! Der mangler ikke ret meget, nærmest næsten ingenting - 5 runder mere så er det slut, men i aften gider jeg simpelthen ikke.
Jeg har en anden idé som jeg brænder for at afprøve og så må Green Gable altså vente lidt endnu.

7 kommentarer:

britt sagde ...

Sikke en skøøøøøøøøøn farve! Mit garn minder meget om Muskat og jeg er enig, sådan noget halvtykt merceriseret bomuld er dejligt at strikke med.
:-) Britt

Mette G. sagde ...

Hæ, hæ, osse mig. Jeg downloadede den i aftes og er færdig med hulmønsteret. Det går helt fint sammen med en lydbog, sommervarm terrasse ved aftenstide og kaffe.

Hilsen
Mette G.

Mette sagde ...

Der er kun et at gøre, Helle, i gang med dit nye projekt! Det nytter ikke at inspiration bliver kvalt i fornuft. Dejlig farve til din version af Green Gable. Faktisk søgte jeg efter Muskat, da jeg skulle i gang, men det blev det ikke. Glæder mig til at se dit nye projekt.....?! k.h. Mette

Marie-Louise sagde ...

Jamen, så må det jo være mig der har nogle sarte hænder, der kræver cashmere og alpakka;-) Ville ønske det ikke var tilfældet, men sådan er det nu engang. Det ser flot ud Helle, dejlig sommerfrisk farve:-)
Kh.
Marie-Louise

Tina sagde ...

Jeg kan nu også godt lide Muskat - men det irriterer mig grænseløst, at det snor sig sådan. Jeg synes ikke altid, jeg har held med at tage det udefra i stedet.

Suveræn farve i øvrigt.

KH Tina

Linda sagde ...

Uha, nu er jeg da for alvor hooked, den farve der... og muskat er rigtig dejlig, noterer mig pinde 4½ ;o)
kh Linda

Dorthe J. - Esbjerg sagde ...

Jeg kan sørme godt forstå at du er hoppet med på "Green Gable" bølgen, og farven du har valgt er bare så skøn :-)
Mange hilsner fra
Dorthe