søndag, april 01, 2007

Wicked


Der har været stor afstand mellem de færdige projekter fra strikkekurven de sidste par uger. Arbejdsdagene har været lange og hektiske og præget af så uendeligt mange pligtopgaver, at jeg meget bevidst kun har lavet de lige netop de ting jeg havde lyst til i min sparsomme fritid. jeg har strikket! Strikket på livet løs, alt imens stakken af klar-til-montering er blevet større og større.
Det har været dejligt - og ved I hvad det var det faktisk også i går eftermiddags hvor jeg satte mig i et solbeskinnet hjørne med stakken og en nål eller to.

Første projekt var Wicked - trøjen som har voldt mig så mange kvaler udenvejs men nu hvor den er færdig gør mig ganske glad.

Først var det størrelsen der drillede. Jeg havde læst at modellen var lidt stor så jeg snuppede et lille nummer og strikkede løs. Der er steder i opskriften hvor det forslåes at man prøver trøjen på for lige at sikre at størrelsen passer men ... det sprang jeg let og elegant hen over. Nu gik det lige så godt og jeg havde jo læst at modellen var stor! Derfor var det først da jeg skulle checke om mine udtagninger ved taljen passede, at det gik op for mig at jeg var i gang med en meget meget tætsiddende udgave af Wicked. Jeg brugte et par timer på at overbevise mig selv om at der kun var én vej, at det var tilbage og så slog jeg en ny omgang masker op.
Anden gang blev opskriften fulgt slavisk og størrelsen checket hver eneste gang det blev anbefalet - alt tegnede godt.

Originalen er født med en kængurulomme. Den lavede jeg også, jeg monterede den og strikkede det sidste stykke rib. Lommen er sød men ved det sidste størrelsescheck kunne jeg konstatere at den absolut ikke gjorde noget godt for mig. Den virkede lille bitte og fungerede egentlig kun som et ekstra lag lige netop der hvor jeg ikke har brug for noget ekstra - midt på maven!
Lommen var strikket fast ved overgangen til ribben så der var endnu engang kun én vej frem - og den gik tilbage. Da jeg alligevel skulle strikke det nederste stykke igen valgte jeg at skifte den almindelige rib ud med snoningsmønstret fra hals og ærmer. Ikke fordi ribben ikke fungerer mere fordi jeg syntes at snoningerne er pænere.

Ærmerne lykkedes i første hug - jeg strikkede 2 cm glat inden snoningsmønstret men fulgte ellers opskriften. En opskrift som for øvrigt er super god og absolut kan anbefales.

Faktaboks

Garn: Lucca fra BC frv. ub09

Opskrift: Wicked fra Zephyr str. 36-39, strikket på pind 4½

Ændringer: Strikket uden kængurulomme og med snoningskant forneden i stedet for rib

Cashmere-O-Meter: Jeps! 216 gram af det garn der blev tilovers da jeg strikkede Refined Raglan. Det giver 10,8 % som stryger direkte ind på Cashmere-O-Meteret

Tidligere posts om denne trøje er her og her og der

8 kommentarer:

Jane sagde ...

Var det mig der skulle strikke så mange gange frem og tilbage så var den godt nok havnet Ufo kurven. Godt din ikke gjorde det, for den er flot, flot, flot
Kh Jane

Marie-louise sagde ...

Åh, hvor er den blevet fin. Er garnet helt perfekt til opskriften eller har du fiflet lidt med opskriften for at få det til at passe? Jeg tror forresten også at jeg ville vælge lommen fra...har tænkt den tanke at den måske ikke gjorde noget godt lige der, på mig:-)
Kh.
Marie-Louise

Helle Holst sagde ...

@Marie-Louise. Jeg er ikke helt sikker på at garnet passer til opskriften - måske er det derfor det gik glat med størrelsen i første omgang:o) Men jeg har ikke fiflet - blot strikket én størrelse større end jeg normalt ville have gjort.
Kh. Helle

britt sagde ...

Den er rigtig fin, Helle! Godt stædigheden slog til og du fik den færdig. Jeg kan mægtig godt lide din version med snoninger i stedet for rib.
KH Britt

Anne sagde ...

Den er blevet super fin, din Wicked, og jeg kan rigtigt godt li' at den ikke har lomme.
Jeg vil glæde mig til at se, hvad der ellers dukker op fra monteringsbunken, det lover da godt :-)
KH Anne

Vivian sagde ...

I ser godt ud sammen, ingen tvivl om det, den er bare rigtig god!

Din stædighed hvormed du overvinder forhindringer af "himmelhøje dimensioner" beundres jeg gang på gang over! *G*

KH Vivian

Floderten sagde ...

Hvor er den fin! Jeg har overvejet at købe mønsteret rigtig mange gange, og nu hvor jeg kan se at det kan lade sig gøre at bruge Lucca til at lave den... :D Det er mit yndlingsgarn!

Flot flot!

Mette sagde ...

Helle, for hunne, jeg er helt ude af trit med dine projekter. Gæt hvem der har Wicked siddende på pinden og har haft det meeeget længe.....? I lucca selvfølgelig - uden lomme (hvis jeg altså have været nået så langt.... Kanten er knap færdig). Jeg kan se, at jeg er nødt til at fortsætte. kærlig hilsen Mette