mandag, februar 05, 2007

Dyrebørn

I sidste uge indløb en bestilling fra Staden på to par babysokker. Min søster og jeg bruger dem begge som barselsgaver til de lidt fjernere bekendskaber - en lille anvendelig hilsen som ikke sætter modtageren i forlegenhed.
Det er ikke så lang tid siden jeg fyldte op på hylden med barselsgaver men vi er havnet midt i et mindre boom og der var kun et par anvendelige zebrasokker tilbage. Glimmergarn og lyserød Opal er ikke så godt når det nu er to små drenge som er blevet født. Heldigvis er lageret stort og projektet overskueligt - inden længe var også et par slørugler parat.
De to par sokker var faktisk på vej til postkassen men så var det jeg så .... en rigtig skøn djævlehue hos Fru Schwartz. Den måtte jeg også lige prøve.
Originalopskriften er strikket frem og tilbage - og så syet sammen i nakken tilsidst. Den sammensyning syntes jeg ikke umiddelbart lød så rar, når nu huerne er til de helt små børn som tilbringer meget tid på langs. Derfor er mine huer strikket rundt på strømpepinde og retrillerne i kanten lavet med 1 pind ret og 1 pind vrang.
Størstedelen af huen er trods alt i glatstrik så alt i alt undgik jeg de fleste vrangpinde. Jeg har en ting med vrangmasker for tiden - måske et levn fra de meget meget lange pinde da jeg strikkede Swirl?
Derudover har jeg fulgt opskriften slavisk - den er skøn og kan kun anbefales!
Huerne ryger med til København som en lille ekstra ting, for her i min egen ende af landet fødes der pigebørn. De sidste to jeg ventede på, et hold tvillingepiger så dagens lys i weekenden; De lyserøde sokker og dem med glimmer bliver afleveret i morgen og så er der atter fuldstændig tomt på hylden.
Faktaboksen for de små ragsokker springer jeg over i denne omgang. De er en tro kopi af dem her.
Faktaboks

Garn: Zebra og Slørugle fra Opal - 4-trådet
Ændringer: Strikket rundt på strømpepinde.
Cashmere-O-Meter: Ja da! Sløruglesokkerne og de to små huer giver 60g - alt er gamle lagervarer så Cashmere-O-Meteret forøges med yderligere 3 %.

4 kommentarer:

Anne sagde ...

Så fint det ser ud, sådan en barselgave bliver de fleste vel glade for!

Jeg har også lige strikket en af Gros små spidshuer, og tænkte også på strømpe- eller rundpind, gad bare ikke lette rumpen og hente nogen, så det blev frem og tilbage, næste gang bliver det helt sikkert på den anden måde.

Alle disse babyting kan nærmest få mig til at glæde mig til at blive mormor, tsk-tsk, men det må nu gerne vente 6-8 år endnu!

britt sagde ...

Den hue spreder sig som ringe i vandet, den er også meget, meget sød - og helt rigtigt at undgå nakkesømmen!
Og det går da også fint derudaf med Cashmere-O-Metret!! Skønt!
KH Britt

Vivian sagde ...

Den må prøves dén hue! Følger jeg opskriften på den mindste størrelse kommer den nok med min (manglende) strikkefasthed til at passe Gry-madammen på nu 2,3 år ;-)

KH

Gro sagde ...

Disse ble så flotte! Jeg hadde litt sansen for det "dyriske" i disse settene. Dessuten er det moro å se det dukke opp så mange flotte varianter av lua rundtomkring i blogverdenen. Min neste lue planlegger jeg også å strikke på rundpinne - da går det enda raskere og man unngår sømmen i bakhodet.