lørdag, august 19, 2006

It "socks"

I erkendelse af at Kristians sokker nok ikke bliver helt klar inden støvlerne atter skal findes frem, lagde jeg an til et par selvstribende. Garnet blev udvalgt med omhu - Regia Canadian Color - det har ligget på lageret et stykke tid. Ikke fordi jeg har fået det ved en tilfældighed og egentlig syntes at det var grimt. Tværtimod jeg har selv købt det, fordi jeg syntes at farverne var vildt lækre og jeg har gemt på det til en gang hvor det skulle være ekstra dejligt at strikke et par sokker.
Jeg har set det her garn strikket op i en herresok og den var altså pæn. Hvad det så lige var der gik galt, er mig stadigvæk en gåde, men faktum er at de her sokker er noget af det grimmeste jeg længe har set! Faktisk er de kønnere på billedet end i virkeligheden.
Kristian er heldigvis ligeglad bare de er varme - og det er de. Desværre er de ikke så store - jo altså de passer til hans fødder - der går bare ikke så meget garn til en glat sok i str. 30, så der var i princippet garn nok til et par mere. Men ..... der er jo ingen grund til at gentage en fiasko og heller ingen grund til at sende sønnike i børnehave med hele to par tudegrimme sokker. Jeg kender ham godt nok til at vide at han beholder dem på hele dagen.

Dorte foreslog i et tidligere indlæg at jeg kunne blande de grimmeste garner med en køn ensfarvet; Det skulle minimere grusomhederne.
Der var alt at vinde og intet at tabe, så med udgangspunkt i "Die will ich haben-sokken" fra Das Geniale Sockenbuch har jeg lavet denne her model. Jeg er ganske godt tilfreds med resulatet, ja jeg mener den bliver jo aldrig sådan rigtig køn, men absolut bedre end første udgaven.

"Die will ich haben-sokken" er i originaludgaven strikket fra tåen og op, men det havde jeg ikke lige mod på. Jeg har aldrig prøvet at strikke sokker på den måde og tror nok at jeg vil øve mig lidt med en dansk eller engelsk opskrift først, men grundmønstret er simpelt og let at forstå selvom det er skrevet på tysk.
Egentlig syntes jeg at det er synd at sproget afholder så mange fra at stifte nærmere bekendskab med Das Geniale Sockenbuch, mig bekendt findes den kun på tysk. Det er i virkeligheden ikke så svært. Der er diagrammer til mange af mønstrene og så kan man jo bare bruge sin egen grundopskrift; Hvis man ikke lige har mod på en hel tysk opskrift.

Et par fakta:

De grimmeste sokker.

Garn: Canadian Color fra Regia frv. 4744

Opskrift: Strikket efter sokkekompasset i "Das geniale Sockenbuch". Str. 30-31 på pind 2½.

De ikke helt så grimme sokker.

Garn: Canadian Color fra Regia frv. 4744 og Sock 4 fra Hjertegarn frv. 6980

Opskrift: Strikket efter sokkekompasset suppleret med grundmønster fra "Das will ich haben-sokken" fra Das Geniale Sockenbuch. Str. 30-31 på pind 2½.

9 kommentarer:

Mette sagde ...

Jeg synes altså ikke, at de er så grimme, som du siger! Par nummer to er til gengæld et dejligt nyt frisk pust på sokkefronten. k.h. én der ikke er gode venner med det tyske...

Marie-Louise sagde ...

Jeg synes nu heller ikke de er så grimme, faktisk slet ikke. Jeg har svært nok ved at få strikket strømper i det hele taget, så jeg tror også at jeg holder mig fra det tyske.
Kh.
Marie-Louise

Rikke sagde ...

Jeg synes absolut ej heller dine sokker er så stygge - men synes da bestemt også bedst om de flotte mønsterstrikkede. Men derfor er der altså intet i vejen med disse hverdagssokker *ss*

Sokkebogen ville jeg betestemt gerne eje - hvis blot den blev oversat til dansk eller engelsk, nogen som kender et forlag der har lyst til den opgave?
Hilsen
Rikke

strikke_jane sagde ...

Smag og behag er jo forskellig, men jeg synes dine sokker er rigtig fine - farverne er dejlige....

Tina sagde ...

Det er lige før, man er nødt til at se de sokker i virkeligheden, for SÅ grimme er de da ikke på billedet. Jeg synes nu også, det giver et helt andet indtryk, når man strikker en ensfarvet med - det har jeg også gjort flere gange.....det er en rigtig god måde at få brugt div. rester på og samtidig dæmpe de flerfarvede lidt.

KH Tina

britt sagde ...

Helle, du er altså lidt barsk overfor de stakkels sokker. Farverne er fantastiske - og jeg har helt bestemt set sokker, der er grimmere. Jeg kan godt lide dem - og også nr 2 udgave.
KH Britt
...der her fint mod på det tyske (opvokset i Sønderjylland), måske jeg skulle købe bogen. Hvor gør man det billigst?

Linda sagde ...

Helle altså - de er sgisme da meget pæne af en stribet sok at være! Begge sæt faktisk... kompasset ser nu vældigt smart ud, monstro man kan få det uden bogen - efter tiden i Holland er der ikke en tysk glose tilbage ;o)
kh Linda

Dorte sagde ...

SÅ grimme er de altså heller ikke !! Jeg synes da de ser rimelige ud - i det mindste ser det da ud som om alle farverne matcher nogenlunde indbyrdes ...hvilket bestemt ikke altid er tilfældet med de selvstribende garner.
Der bliver stor forskel på mønstrene alt efter hvor mange masker man har på omgangene - så måske derfor ser din "lille" drengesok anderledes ud end den voksensok du håbede at efterligne.
kh Dorte

faxfraenspelsau sagde ...

Jeg holder på par nr. 2. Det er da utroligt så meget garnet kan ændre udseende af at blive mixet med noget ensfarvet. FLOT.
Jeg synes, hvis jeg skal være ærlig, at det første par er lige så grimt som du selv skriver. Men sådan har jeg det med de allerfleste selvmønstrende garner, men de er sjove at strikke af. Så jeg fortsætter.