torsdag, marts 09, 2006

Pisa

Der var basis for et nyt strikketøj !! Ikke fordi jeg har en tom strikkekurv, slet ikke men jeg trængte. Jeg havde brug for et rimeligt idiotsikkert strikketøj og i den kategori findes Pisa - troede jeg. Konceptet 2 ret, 2 vrang virker enkelt nok, men opskriften arbejder med en kantmaske som i den grad har drillet mig. Jeg syntes ikke at det bliver pænt - kanten bliver ujævn, hullet og meget lidt køn. Jeg har efter anvisninger fra min mors gamle strikkebog forsøgt mig med 4 forskellige kanter, men er nu endt med at strikke den ekstra maske i glat. Så langt den smukkeste løsning i mine hænder. Det har krævet lidt strikkeri frem og tilbage at nå hertil men nu burde det bare gå derudaf.
Her har jeg fotograferet starten på det ene forstykke. Ryggen strikker jeg sideløbende - den fungerer glimrende som baggrundsstøj til Witch og Trollz som står på ungernes ønskeliste over eftermiddagsaktiviteter. Og så kan jeg hygge mig med lidt ind- og udtagninger om aftenen.

6 kommentarer:

strikke_jane sagde ...

Hvordan laver du kantmasken. Jeg strikker også pisa (igen) lige nu og synes at kantmasken bliver fin. Jeg strikker sidste maske ret på alle pinde og starter alle pinde med at løfte den første maske løs af som en vrangmaske og tråden skal ligesom følge med rundt... Svært at forklare, nemmere hvis man lige kunne vise det.

Anonym sagde ...

Hej Helle
Jeg strikker også Pisa i øjeblikket, og gør ligesom Jane, bortset fra at jeg strikke sidste maske Vrang. Jeg syntes da at den bliver meget pæn.
KH Lise

Anne sagde ...

Min Pisa står her i en pose, klar til at blive kørt til monterings-damen inde i byen, mine kanter er strikket som Janes, og ser fine ud...
Flotte farver du har valgt, har kigget på dem til MIs Japansk Rib, der er på to-do-listen her!
KH Anne

Mette sagde ...

...hvis kanterne på min Pisa ikke er pæne, har jeg slet ikke opdaget det! Den bliver du glad for! k.h. Mette

Helle Holst sagde ...

Hejsa allesammen
Tak for de gode råd mht. kanterne. Jeg tror bare at det største "problem" er at jeg er meget opmærksom på dem; Jeg tænker for meget på dem, strammer garnet og så bliver det ikke særlig pænt. Egentlig er det ikke så meget kanten, mere de to følgende glatte masker som bliver ujævne. Nå men sådan har vi alle jo vores finurligheder.
Kh. Helle

Jeanette Hegaard Hansen sagde ...

øj, øj, øj - det ser lækket ud det garn - og farven - flot!
Hvis du bevæger dig hurtigt, ligger man slet ikke mærke tl kanterne...*S* *S*

Kh Jeanette Hegaard