søndag, marts 26, 2006

Fire af en slags

Jeg er blevet "ramt" af "De fire" af Mette. Jeg har nu tygget og skriblet, værs´go .....

Fire jobs jeg har haft:

Postuddeler for det lokale kirkekontor.
Det var smask ulovligt men i mine teenageår cyklede jeg rundt i Hadsten og omegn med den lokale post til præster, menighedsråd m.fl.. Lønnen var portoen, så på en rigtig dårlig dag kunne jeg ende med at tjene 2,50 kr. for en cykeltur på 5 km. Jeg var så træt af det job men blev alligevel hængende i 5 år før jeg fik tjansen sendt videre til min søster. Gad vide om hun nogensinde helt har tilgivet mig ??

Tomatplukker i Australien.
Efter gymnasiet rejste jeg ud for at se verden. Turen bragte mig til Thailand og Australien, en spændende og udviklende tur for en 18 årig pige. Jeg havde min børneopsparing med og følte mig som ”millionær”, men pengene slap op og jeg måtte arbejde mig op langs østkysten i Australien. Det var et frygteligt job; Møgbeskidt og varmt – vi var sorte fra top til tå – og nu ved jeg hvorfor tomat ikke smager af tomat når de kommer langvejs fra. De er grønnere end grønne tomat når de plukkes og så er fidusen at de modner undervejs på skibene.

Au pair i New York.
Efter Australien bragte tilfældigheder mig til New York hvor jeg boede hos en helt fantastisk familie i 6 måneder. Janice, Ralph og deres 3 vidunderlige børn; De tog mig ind som en del af familien og gav mig de skønneste oplevelser. Jeg havde fri hver weekend og så gik turen til Manhattan for at opleve livet i byen, The Big Apple er en fantastisk by på godt og ondt og det halve år vil altid have en helt speciel plads i mit hjerte.

Opskriftsudvikler i Karolines Køkken.
Ubetinget et af de sjoveste jobs jeg har haft. Det var Legoland for madelskere, fagligt udfordrende, personligt udviklende også for maven - Vi var jo nødt til at smage os frem :o) Jeg har aldrig hverken før eller siden brugt så meget tid med måleskeer og køkkenvægt, men jeg kunne egentlig godt li´ korrektheden – måske det er en reaktion herpå at jeg nu er så elendig til at arbejde efter en opskrift.


Fire film jeg kan se igen og igen:

Her er fire film som jeg har set igen og igen og igen – flere steder kan jeg alle replikker udenad. Jeg ved faktisk ikke om jeg stadigvæk har lyst til at se dem.

Dirty Dancing
Cocktail
Pretty Woman
Topgun


Fire steder jeg har boet:

Hjaltesvej 43, Hadsten
Her voksede jeg op med mor, far, søster og bror. Her har jeg leget, grædt, sloges, skændtes og grint mig gennem barndom og ungdom; En lykkelig tid i gode trygge rammer.

Nybygningen, Ankerhus Seminarium, Sorø
Her boede jeg sammen med 8 andre på en værelsesgang i de 3½ år jeg læste på seminariet. Vi delte køkken og bad, ikke altid problemfrit når 9 tøser alle skulle i bad inden klokken ringede ind kl. 8.00. Væggene var papirstynde og vi boede meget tæt, men når jeg tænker tilbage husker jeg primært gode timer med en flok skøre tøser.

Vestre Ringgade 64, 4. mf., Århus
Min allerførste lejlighed, venligst fremskaffet via onkels ”kundekartotek”; Stue, soveværelse, køkken og toilet med brus. Den var ikke super stor, men det var min !!
Jeg elskede den lejlighed og det var med en klump i halsen jeg efter 7 vidunderlige år i Århus returnerede min nøgle. Bjørn var kommet ind i mit liv og selvom vi var forelskede var pladsen altså for trang.

Jens Bangs Vej 12, Nørresundby
Fra Århus gik turen nordpå – over Limfjordenbroen og så til venstre mod Lindholm. Her fandt vi vores første fælles bo, her blev vi gift, her blev vi forældre og også her blev pladsen for trang. Et skønt lille hus som jeg elskede, Bjørn derimod var aldrig rigtigt begejstret så han strålede som en lille sol da selv jeg måtte erkende, at der ikke var albuerum til 2 voksne, 2 børn og en velvoksen Golden Retriever.


Fire steder jeg har været på ferie:

Kos
3 veninder, 3 scootere i 3 uger med sol, fest og farver. Det var helt seriøst den sjoveste ferie jeg nogensinde har været på; Vi kørte øen tynd om dagen og gjorde byen usikker om natten.

Kapaa, Hawaii
Her besøgte jeg min søster mens hun var au pair. To måneder inden jeg kom blev øen raseret af en vulkan så der var store ødelæggelser, men jeg husker stadigvæk en smuk smuk natur. En stor oplevelse som jeg gerne vil gentage en dag.

Bilferie i Norge
Min første ferie sammen med Bjørn – vi var stadigvæk meget forelskede og heldigvis, for det her var ferie hvor alt gik galt. Planen var at vi ville køre rundt, nyde den smukke natur og overnatte i telt. Men det øsregnede så teltet blev i bilen. Vi blev ved med at sige til hinanden at ”i morgen skinner solen”, men det gjorde den ikke; Det blev kun værre. Meget værre, for bedst som vi holdt for rødt i et vejkryds fik vi bagenden af bilen trykket af en lastbil og så gav vi altså op. Heldigvis kunne vi køre hjem, tilbage til Danmark med uforrettet sag og bagagerummet fuld med tasker og telt som vi ikke kunne få ud før værkstedet åbnede. Den oplevelse har jeg ikke lyst til at gentage !

”Farfars sommerhus” på Mols
Her har vi nydt vores sommerferier mens ungerne har været små. Huset er et sommerhus, som jeg syntes, de skal være. Uden den store luksus, her er ingen spa, ingen pool eller sauna. Til gengæld ligger det kun et stenkast fra vandet og naturen er skøn. Vi har været heldige med vejret de gange vi har været der og håber på at solen også vi skinne på vores næsetipper når vi vender tilbage til sommer.


Fire af mine favoritspiser:

Sushi
Chilirejer
Carpaccio med store mængder Parmesan
Salat Caprese


Fire steder jeg hellere ville være lige nu:

Lige nu drysser sneen ned udenfor mine vinduer så der er rigtig mange steder jeg heller ville være. F.eks. i sofaen sammen med ungerne og mit strikketøj :o)


Fire bloggere jeg tagger:

"De fire” har bredt sig hurtigt i blogland og jeg har mistet overblikket. Derfor vil jeg springe over hvor gærdet er lavest - undlade at sende den videre, men du må meget gerne selv samle tråden op hvis du har lyst :o)

2 kommentarer:

Linda sagde ...

Uh, hvor exclusivt at kende en karolinepige ;o) Kan du nævne en opskrift du virkelig føler du lagde sjælen i?? Én af mine tidligere kollegaer fremviste stolt et af bindene: det er min sølvske, der ligger der!
kh Linda

Helle Holst sagde ...

Huha Linda.
Lidt ligesom at vælge imellem sine børn :o) Men de opskrifter der betyder mest for mig er de 5 jeg lavede for hedengangne MD Foods Caterafdeling da jeg var i praktik i Karolines Køkken, mens jeg læste på seminariet. Dem lagde jeg virkelig blod, sved og tårer i :o)
Og det var skægt at gense dem i opskriftsmappen i KMD´s kantine da jeg startede der.
Kh. Helle