torsdag, februar 16, 2006

Violet status

Her ses den spæde start på det første ærme til Violet. Forstykke og ryg er strikket og samlet på skuldrene, bare lige for at se om det ser fornuftigt ud. Det gør det - Heldigvis:o) Jeg var godt nok lidt usikker på om det hele passede sammen, for opskriften er noget kringlet. Og sine steder smaskfyldt med fejl - derfor er opskriften også fotograferet i lukket tilstand. Der er efterhånden mange små rettelser og private notater.
Der er udførlige anvisninger til mønsterrapporten, men hvis de følges bliver hulmønstret ikke fordelt jævnt over forstykket. Og når der så skal laves halsudskæring ses det meget tydeligt. Det opdagede jeg heldigvis efter 5 cm.

Starten på ærmerne lyder: "Slå 56 m op og strik mønster: 6 r - *slå om p - 2 m sm - 20 r *. Gentag fra * til * og slut med 6 r. Jeg er ganske vist sproglig student men det regnestykke kunne jeg altså ikke få til at gå op. Jeg fik startet på ærmet 3 gange inden det gik op for mig hvor fejlen var.

Okay det er mindre fejl som jeg selv kan rette til, men det er irriterende og lidt skuffende efter Snowdrop, som var meget let tilgængelig.
Jeg er glad for, at min søster ikke tog det for gode varer, da jeg sagde, at hun som meget ny strikker sagtens selv kunne lave den trøje. Hun ville have krøllet det hele sammen og smidt det over i et hjørne. Og så ville hun have overbevist sig selv om, at hun ikke kan strikke - hvilket hun faktisk sagtens kan:o)
Også ærgerligt fordi modellen er super sød, garnet vild luksus og det her virkelig kunne være et "dream project". Men nu beder jeg til at de værste trængsler er overstået.

4 kommentarer:

strikkeforsker sagde ...

Æblet falder ikke langt fra stammen ;-) Jeg har flere gange #&"/¤%# over MIs manglende evner til at lave strikkeopskrifter. Jeg har seriøst overvejet at henvende mig i butikken med en fejlfyldt opskrift incl. alle mine rettelser og forlange nedslag i prisen på vildledningen. Hvis vi nu var mange, der gjorde den slags.... ;-)

Ulla

Mette sagde ...

Jeg venter i spænding på at se mere!! k.h. Mette

zeusstrik sagde ...

som Ulla var min første tanke: som moder så datter, men resultatet vil jeg glæde mig til at se.

kh hanne s

Jeanette Hegaard Hansen sagde ...

Tak Helle *SS*

Kh Jeanette