lørdag, juli 08, 2006

I give you ...

The Great American Aran Afghan!
I dag er det næsten på dato 1 år siden jeg slog masker op til det første felt. Det har været et år fyldt med begejstring, store forventninger, tvivl, op- og nedture. Det har været et strikketøj som jeg har strikket på i "klumper"; Langt de fleste felter blev således strikket i vinters, jeg startede på et sy de 20 felter sammen og ....ja så skete der ikke så meget mere. Jeg mener at kunne huske, at jeg dengang var overbevist om, at det skulle gøres færdigt inden foråret. Men sådan blev det ikke - trangen til at se på andet end råhvid uld blev for stor.
Det er den også nu det indrømmer jeg blankt - næste projekt byder på kulørt bomuld!

De 20 felter som udgør størstedelen af tæppet er meget forskellige såvel i design og størrelse. Mit absolutte favorit felt er Barbara McIntire´s - det er indbegrebet af ægte aran for mig. Der har været andre felter som var sjovere at strikke men det er stadigvæk mit favorit design.
Felternes forskellige størrelser har jeg frygtet lidt ... ja hvis sandheden skal frem har jeg faktisk frygtet det meget. Jeg var bange for at det ville blive et alvorligt problem at få tæppet til at fremstå ensartet. Der stod ganske vist i bogen at det udlignede sig når felterne blev syet sammen men .... kan man nu tro på alt hvad de skriver? Ja i denne forbindelse er det sandt.
Jeg tog hensyn til størrelserne da jeg satte felterne sammen, sådan at de fire mindste blev sat sammen på en række, de fire største på en anden række osv. Det var visse steder en smule bulet da jeg sad og syede men efter en vask er det ikke synligt at der faktisk var næsten 4 cm forskel på største og mindste felt.

Kanten var heller ikke så lang som frygtet. Jo altså den har jo den længde den nu engang har, men det var ikke så langsommeligt som frygtet. Det er rent tv-strik og med et par fodboldkampe som selskab gik det som en leg. Jeg syede kanten på efterhånden for lige at skabe lidt variation og eneste problem i den forbindelse var at holde den unødvendige del af tæppet væk fra mine ben. Det er varmt i disse dage men jeg har fundet ud af at klamme hænder og uld går okay sammen med Addi Turbo pinden hos mig. Jeg er vist nødt til at udvide beholdningen af disse fantastiske pinde det er trods alt ikke alt jeg strikker som går på pind 4½.

Britt gør det, Ulla gør det og nu gør jeg det så også - laver en faktaboks. Og jeg gør det lige nu mens jeg stadigvæk husker detaljerne.

Garn: Vital fra Hjertegarn (50 g - 115 meter) superwash ren uld. Et stort tæppe som ikke kan vaskes i maskinen er dømt til i liv i skabet hos mig og det ville da være ærgerligt.

Opskrift: Great American Aran Afghan.

Ændringer i opskrift: Ingen.

Tidligere posts om dette tæppe findes her og her og her og her og her og her

19 kommentarer:

Maggan sagde ...

Åååh så fin ditt täcke blivit!!! Det ska du vara riktigt stolt över! Önskar jag hade tid och göra ett sådant oxå ;) Hälsningar
Maggan i Enköping

Virtuella sagde ...

UTROLIG LEKKERT!!!!!!!
Blek av beundring!

Fru Schwartz sagde ...

RESPEKT...det er virkeligt et supersmukt projekt! Mon ikke du vil nyde dette tæppe ekstra meget hvergang du tager det over dig på en kold vinteraften!?

Kh Helle

Vivian sagde ...

FANTASTISK - det imponerer mig i dén grad at nogle har 'stædigheden' til at få det færdigt - pauser undervejs eller ej!

Smukt er det!

KH Vivian

britt sagde ...

TILLYKKE med bedriften!! Det er SÅ flot......uuuuhhhhh, jeg VIL lave det en dag!
Og du har helt ret: det SKAL være superwash - så tør man nemlig bruge det. For så smukt et værk skal bruges og nydes vinter efter vinter!
KH Britt
...der eeeeeelsker faktabokse ;-)

strikkeforsker sagde ...

TILLYKKE og rigtig godt gået. Det er superflot. Det er så fed en fornemmelse, når tæppet er færdigt ;-)
Sjovt nok er McIntire også min favorit.

Nyd de lange vinteraftener med strikketøjet, the og GAAA

Ulla, der ikke har strikket med hvidt uld siden GAAA blev færdig.

Fríða sagde ...

WOW, siger jeg bare. det er virkelig et pragtfuldt stykke arbejde du der har frembragt. til lykke med det, Helle, det vil sikkert lune godt til vinteren og der vil komme ekstra varme fra at vide hvor meget energi og hvor mange timer der er gået til.
hilsen fra Island
Frida

Annelie sagde ...

Den er bare såååå smukk, din täppe! Et praktfullt arbejde må jeg sige. Önsker at jeg selv var tålmodig nog til at strikke en sådan. Tillykke med den!

Karin MALLE Jegsen Petersen sagde ...

for hunnen da.....hvor er det flot og sikken et stykke arbejde...det bliver vist et tæppe du kan få glæde af i mange mange år...til det er slidt ned til "sokkeholderne"!

og jeg forstår godt hvis du nu her i sommertiden gerne vil strikke med lidt lettere, tyndere og knap så varmt materiale!

malle

Vigdis sagde ...

Hei Helle !
Det ble aldeles nydelig !! Jeg , mitt gale vesen, har også begynt på dette arbeidet !!!!
God sommer !
Knus fra Vigdis

Marianne G sagde ...

Gratulerer med ferdig prosjekt. Teppet ditt ble nydelig.

Stine sagde ...

Stor respekt - det er et vildt flot tæppe - sikke et stort arbejde.
Jeg håber at du er stolt af dig selv :-)

Stine

rigmor sagde ...

Nydelig teppe !!! Vakkert !!

LivM sagde ...

Jeg må bare istemme med det de andre har sagt. Utrolig flott. Jeg har mønsteret selv, men har ikke kommet i gang ennå. Kanskje til høsten, hvem vet!

Tina sagde ...

Nej, hvor ER det altså bare flot !! Jeg er altså fuld af beundring over jer, der får produceret sådan et helt tæppe....måske en gang....

KH Tina

Mette sagde ...

Respekt! Glæder mig at andre også kan ty til Hjertegarn og garn fra Grønhøj.

Lena sagde ...

Åh, det er noe av det nydeligste jeg har sett!! Så utrolig vakkert, det kan du være stolt av!! Flott blogg du har!!

Dorte sagde ...

Dit strikkede tæppe er utrolig flot - jeg synes det er så stiligt med kombinationen af noget enkelt (ensfarvet) og noget avanceret (alle strikketeknikkerne).
Godt gået !!

Kærlig hilsen Dorte

Rikke sagde ...

Skønt du lige fik hevet denne op igen, takker :-)

Du fik inspiret mig og sparket til mig ja jeg SKAL videre med mit tæppe ingen tvivl om det - efter julegaverne å må det altså igang igen - har trods alt allerede 11 færdige felter såeh....