mandag, maj 21, 2007

Èn er for lille og én er for stor

Da jeg første gang så den nye kollektion fra Amimono studsede jeg lidt over deres valg af model - efter min mening er hun helt ærligt lige et nummer for skinny. Men nu hvor jeg har fået fingrene i en af opskrifterne falder brikkerne lige så stille på plads.


Jeg bruger størrelse 34-36 og har flere gange lavet små tryllerier for at få opskrifterne ned i en størrelse som jeg kan bruge, men denne gang er jeg gået i den helt modsatte grøft.
Ifølge opskriften har Heather i small en brystvidde på 76 cm - den kommer jeg aldrig ned i! I medium taler vi om en brystvidde på 85 - den kommer jeg måske med lidt god vilje ned i, men jeg får med garanti problemer når den skal af igen.
Jeg har derfor for første gang i min tid som strikker slået masker op til en str. large. I følge opskriften ender jeg med en brystvidde på 94 cm. Det er lidt til den gode side - men jeg ved at jeg strikker strammere end gennemsnittet, så mon ikke det ender lykkeligt med de magiske 90 cm?

Jeg tænker så bare på om det er med vilje at Helga Isager i den grad indskrænker sit kundegrundlag? Vesten er jo lækker og det er en udsøgt fornøjelse at strikke den. Den ville fungere rigtig fint som et projekt til en lidt øvet strikker, men da ikke hvis man er nødt til at kaste sig ud i en større omregning blot for at ende med en str. 40.

I så fald er det måske bedre at kaste sig over Falkenbergs Plissé. En super lækker trøje som jeg rigtig gerne vil have fingrene i men ..... her taler vi om en brystvidde på 100 cm i en small.

Måske de kære politikere nede i Bruxelles kunne arbejde lidt på en EU standardisering af størrelserne i strikkeopskrifter - og så lade de grumme agurker være lidt i fred.

6 kommentarer:

britt sagde ...

Det er dælme da nogen små størrelser. Men måske er det sådan hun gør sit mærke eksklusivt: "se her - jeg er så tynd jeg kan passe en Helga Isager" - det er der dælme ikke mange, der kan sige....jeg ville skulle ud i en omregning - eller tykkere garn.
Men lækker ser den ud.
KH Britt

Elisabeth sagde ...

jeg er helt enig i at modellen ligner en sær form for cykelstativ *lol* men størrelsen må jeg dog juble over... endelig en størrelse der vil passe, uden at man skal ud i skumle udregninger der ender med en xxs *hehe* til gengæld er jeg ved at falde ned af stolen over Falkenbergs 100cm brystvidde i small?? hold da fast...

knus Elisabeth som synes begge toppe7bluser ser umådeligt lækre ud og klart regnebesværet værd :)

strikkeforsker sagde ...

Jeps modellen er skræmmende tynd med et BMI for lavt til modeshow i Spanien ;-)
Altså bare det, at HI angiver cm mål i opskriften vil en stor hjælp :-)

Skriv evt til Hanne Falkenberg, hun er ofte flink til at hjælpe med omregninger, når man har købt hendes kit.

Anonym sagde ...

Argh ... er ny på denne strikke-blog, men synes måske den lugter lidt for meget af sure rønnebær i lige præcis denne sammenhæng. Jeg kan godt huske da jeg var 17 (som modeller jo som bekendt er) og var to gajoler stor (eller måske rettere: lille ... :-) Og det er da skønt ... vi skal vel være lige imødekommende og fordomsfri overfor såvel store som små modeller?! Eller hva' ?! Og hvis man sædvanligvis er en str. 34-36 (?!) så hører man vist selv til klubben af letvægtere, der kun kan føle sig glade og tilfredse ... ligesom dem på 38-40 (mig selv inklusive) .... so what's the fuzz!?

Kh
Maria

Helle Holst sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Helle Holst sagde ...

Kære Maria

Jeg ville gerne have skrevet dette til dig personligt, men eftersom du har valgt at optræde anonymt må jeg "nøjes" med en kommentar på bloggen.

Jeg er ked af, at du har opfattet mit indlæg som "sure rønnebær". Det var ikke tænkt som en hetz mod hverken små eller store modeller.
Udelukkende en undren over de store forskelle der er på størrelserne blandt designerne. Jeg tænkte på, at når jeg køber en opskrift som dækker str. S M og L, så regner jeg ikke med at str. L dækker det vi ellers kender som str. 36. Jeg ville ikke nødvendigvis opdage det i butikken og måske føle mig "snydt", når jeg opdagede, at jeg skulle ud i en større omregning for at ramme fx. en str. 40 - hvis det altså var det jeg skulle.
Derudover er jeg da bedøvende ligeglad med om jeg skal slå 50 eller 90 masker op for at få en trøje der passer mig.

Jeg håber at du vender tilbage til bloggen, og at du får læst denne kommentar. Jeg betragter ikke mig selv som fordomsfuld og er da ked af det, hvis det er det indtryk du har fået af mig.

Kh. Helle