lørdag, januar 28, 2006

De olympiske lege

Den 10. februar går starten på vinter OL - en glædelig begivenhed her hvor specielt husmoderen nyder en godt sportsligt indslag i TV-programmet. Jeg er ikke selv den store atlet, så har jeg i hvert tilfælde ikke løjet for nogen. Husker stadigvæk dengang jeg pine død ville spille håndbold. Min mor ville ikke bremse mig i mine fysiske udfoldelser så jeg blev meldt ind i den lokale klub, heldigvis sammen med en kære veninde. Vi kom på 2. holdet - der var kun 2 hold - og ingen absolut ingen på holdet hævede sig over niveauet ringe. Vi tabte alt og nederlag med cifrene 2-35 var ikke sjældne. Faktisk var vi kun tæt på et enkelt point engang hvor vi lånte storskytten fra 1. holdet og blev lovet en kæmpe isvaffel hvis vi spillede uafgjort. Pinligt var det - også for vores træner som ikke var den fødte pædagog. Hun indførte et system som betød at vi, hvis vi brændte et skud, skulle ud og sidde på bænken i 5 min. De 5 minutter blev dog hurtigt skåret ned til 3 for ellers var det vanskeligt at stille fuldt hold på banen.
Heldigvis har mine børns far bedre erfaringer fra landets sportsarenaer, så jeg håber at poderne har arvet hans boldøje. I hvert tilfælde var det 2 pavestolte unger som i går vendte hjem fra børnehaven med en medalje, 2 vingummisutter på en karamelsnørre, som bevis på at de har deltaget i børnehavens OL. Jeg vil også være med tænkte jeg og mine bønner blev hørt. På en tur rundt i blogland mødte jeg nemlig The Knitting Olympics - en "sportsgren" hvor jeg kan være med. Reglerne er i grove træk at man strikker et selvvalgt projekt mens det rigtige OL drøner over skærmen. Der må ikke startes før åbningsceremonien og det skal være færdigt inden flammen slukkes. Og derudover skal det være et projekt som er lidt udfordrende. Mere udførlige regler findes her.

Jeg er i træning !!! Og jeg behøver ikke støtte fra Team Danmark - min søster har nemlig givet mig opskrift og garn til Violet fra Amimono i julegave. Dejligt ja men der er en lille hage - blusen er til hende selv. Jo jo hun har humor :O) Udfordringen ligger i opskriften, jeg har læst den igennem 2-3-4-mange gange og håber bare at det giver lidt mere mening når garnet kommer på pindene. Måske har den kære Helga Isager her fået hjælp til korrekturlæsning af hendes mor:o) Jeg gætter bare og det tror jeg at jeg kommer til at gøre flere gange.

4 kommentarer:

Marie-Louise sagde ...

IIIHH. Violet. Den vil jeg så gerne strikke. Den er bare SÅ flot. Jeg synes også hendes designs af og til kan være lidt svære at gennemskue ind til man får strikkepindende mellem hænderne og prøver sig frem. Held og lykke med det. Er det Tvinni garn eller?
Kh.
Marie-Louise, som sagtens kan nikke genkendende til den pinlige håndboldaffære, har scoret 1. mål mod et hold, der gik mig til brystet:-D

Bettina sagde ...

Ja, Det strikke-OL er blevet vildt omfattende efterhånden. Jeg har indsigt nok til ikke at melde mig til. ;o)
Jeg glæder mig til at se resultaterne rundt omkring, og jeg vil også selv strikke til den lille bronzemedalje i de dage, det er der ingen tvivl om.

Nørkleriet sagde ...

Violet er da superflot. Glæder mig til at se hvordan hun skrider frem. Jeg er også nysgerrig efter havd det er for noget garn?

Mie

Anonym sagde ...

hej helle,
tak for hjælpen. jeg har skrevet på YarnHarlot i morges flg:
Hi!
I should like to join the Knitting OL! Living in Italy - where we're waiting for the Winter OL - I simply can't stay outside!
I want to knit some socks, which I didn't knit fot the last 25 years! and I'm going to knit a hat, a coat and a scarf for my puppet George, who lives with me in my classrooms! He'll also watch the OL!
I'll soon make a page on my homepage for the knitting OL!
have a nice knitting-time!
mette from Pisa, Italy

Posted by: Mette at January 31, 2006 03:55 AM

**********
så nu håber jeg at være officielt med! hvis I laver en dansk gruppe kan jeg måske regnes som dansk? ;-)) jeg ER jo dansk men bor i Italien ;-D
hej
mette