tirsdag, september 27, 2005

Hele 3 ting på én gang

Efter en produktiv weekend - jeg har været alene hjemme med to børn som endnu ikke har forstået at weekend betyder, at vi ikke behøver at stå op kl. 6.00. Kl. 10.00 lørdag var vi færdige med weekendens rengøring og mine hjælpere ville bare gerne lege, så jeg har strikket og strikket og hæklet. WAUW hvor var det fedt - måske skulle vi sende farmand afsted noget mere :o)
Nå men mandag aften var så dømt store monteringsaften. Jeg syntes egentlig ikke at det er super sjovt at hæfte ende og sy sammen - mere et nødvendigt onde - lidt ligesom at gøre badeværelser rene. Det er træls men rigtig dejligt når først det er gjort.
Og det er således med en rigtig god fornemmelse i maven at jeg kan annoncere at jeg går vinteren i møde med to ens grillhandsker. Ja der er selvfølgelig en højre og en venstre men derudover er de ens.

Mooooars Flora er også blevet færdig - der mangler lige en knap men ellers ....

Teorien om at Nettos tykke uldgarn kunne bruges til endnu en Flora gik op i røg. Så lørdag aften gik den store skattejagt blandt Garnstudios opskrifter. Jeg startede på en sweater til mig selv, fik strikket ryggen og trævlet den op igen. I guder hvor var jeg glad for mit nyfundne krydsnøgleapparat :o) I anden omgang startede jeg på en trøje til Kristian og resultatet blev det her
Det er godtnok lidt svært at se på billedet, men der er tale om en retstrikket sag på pinde nr 9. Oplægget var denne her. Der er seriøse opsmøg på ærmerne og længden når ned over numsen, så jeg er glad for at han stadigvæk er i voksealderen. Den ryger lige ind i skabet og så finder jeg den frem igen om 1 år. Men jeg er stadigvæk glad for resultatet af denne 80 kroners Netto trøje :o)

Efter den store "monteringfest" syntes jeg at jeg havde fortjent en belønning, i form at et nyt strikketøj. Her glemmer vi lige Mermaid som stadigvæk mangler montering og Charm der er strandet midt i forstykkerne.
Vejrguruen sagde "Nu kommer efteråret", så jeg gik igang med et par sokker.
Garnet har ligget i gemmerne i lang tid, men hvis jeg havde vist hvor superlækkert det er .... ja så havde det ikke fået fred så længe. Jeg nyder det i fulde drag, for et hurtigt smut indenom den lokale pusher på vejen hjem i dag meldte "alt udsolgt" og "nej vi får desværre ikke mere". Jeg håber på, at der kan blive 4 sokker str. 4 år til Maria, når nu der alligevel ikke er garn nok til et par til mig selv.

fredag, september 23, 2005

Flora klar til præsentation

I denne uge har farmand indtaget hjemmet igen. Dejligt naturligvis, men også dybt frustrende at han hver aften er kommet først til computerskærmen. Stor i slaget var han, da han annoncerede, at jeg så til gengæld havde den fulde kontrol over fjernsynsskærmen. Rigtig god fordelelig :o) Nå men intet er så skidt at det ikke er godt for noget - jeg har fået strikket en masse - og nu er det så tid til præsentation.
Surt show at modellen i mellemtiden er faldet i søvn, så Flora du må nok på scenen alene.
Den opmærksomme læser vil notere at der mangler nogle perler fra ingredienslisten. Det er ikke en forglemmelse :o) Den praktiske mor købte garn som kan klare en tur i maskinen - det er testet - og jeg er ikke sikker på at perlerne vil kunne klare en hel vinter uden slitage. Derfor er de udskiftet med en glimmerknap og ejeren er lykkelig. Hun er 4 år og VILD med alt der bare lugter lidt af prinsesse.

Det er skægt med Flora, for første gang jeg så hende, tænkte jeg "sådan en skal jeg absolut IKKE lave". Jeg kunne slet slet ikke se idéen, men ja ...man har jo et standpunkt til man tager et nyt. Og nu har jeg fundet garn frem til ikke bare én men hele to til mig selv. Jeg er forelsket i hendes snoede indre og det simple og dog elegante ydre :o) Derfor måtte jeg i går lige forbi HH Garn for at øge beholdningen af WonderWool. Jeg havde i første omgang kun købt ind til et par vanter, men jeg tror også at det kan bruges til Flora. Derudover var det på tilbud - nærmest så billigt at det i mangel på bedre kan bruges som ....ja isolering. Halvt ude af butikken slog det mig ....tilbud - garn ...NETTO og afsted det gik. Jeg snuppede den sidste sjalsbog og da jeg først havde fået den i kurven gik det som en leg: 4 sort, 4 hvid, 2 petroleumsfarvet mohair og så lige 3 nøgler sort uld og hæklebogen, når jeg nu var igang :o) Det var en lykkelig kvinde som forlod butikken - og til alle jer Webstrikkere der gik forgæves - Jeg var der altså først klokken 15, så det var ikke mig der tømte jeres butik fra morgenstunden :o)

En lille smule af det sorte uld har jeg tiltænkt Flora og måske et par vanter mere, hvis det grønne projekt lykkes. Jeg har forsøgt mig med en opskrift fra Garnstudio - med 1,2,3, mange tilpasninger undervejs. I aftes fik jeg endelig afsluttet den første og Bjørns kommentar var: "Nå er du ved at lave grillhandsker."

Øv !! Men jeg klør på og nu gælder det så om at få lavet nummer to inden jeg har glemt hvad det var jeg lavede om i forhold til opskriften, for jeg fik selvfølgelig ikke skrevet noget ned undervejs.

mandag, september 19, 2005

Nu er vi snart klar til vinteren

I dag har jeg været på indkøb for der skulle købes vinterstøvler. Og helt ærligt det er ikke super spændende. 1 par sorte og 1 par røde Trigger - 1 str. større end sidste år og det var så det ..... Men heldigvis gik tur forbi HH Garn - Jeg skulle bare lige kigge, ikke købe noget - yeah right :o)

Jeg har kigget i gemmerne efter garn til Flora men der var ikke lige noget - jo en masse i lyserødt, men ... Jeg vil gerne lave en til Maria og jeg syntes ikke at hun er supergod i pasteller, i hvert tilfælde ikke om vinteren. Hun og jeg er den blege del af familien :o) Omvendt er hun ikke begejstret for postkasserød, så nu prøver jeg om hun ikke kan lokkes med lidt superblødt mohair, sølvtråd og perler. Ingredienserne er her:

Jeg købte også en "lille smule" mere, men det holder jeg lige lidt for mig selv :o)

fredag, september 16, 2005

Se hvad jeg har fundet



Jeg ved godt, at jeg i et tidligere indlæg skrev ..et krydsnøgleapparat findes ikke i huset... Og det er for så vidt også rigtigt nok - det lå nemlig i laden !
Vi har netop solgt vores gamle hus og sidste weekend fik vi så flyttet det sidste fra skuret. Deriblandt en strikkemaskine som jeg har arvet fra min kære farmor. Der er efterhånden mange år siden, men jeg har troligt flyttet den med mig - indrømmet den har aldrig været i brug. Men jeg har stadigvæk dejlige minder om de mange mange vaskeklude hun og jeg strikkede sammen på den maskine. Bjørn foreslog at vi skulle smide den på lossepladsen - ja det sagde han faktisk - der er s.. også meget mænd ikke forstår !!!
Sammen med maskinen var der en papkasse med tilbehør, som jeg ikke lige fik kigget på før i dag. Og ja der lå det så ..... Det kribler i fingrene for at få maskinen sat op på mit "legeværelse", hvor der er plads til at den kan stå fremme hele tiden, så jeg også får den brugt. Men det er vist ikke lige en fredag-aftens-aktivitet i en småbørnsfamilie :o) I stedet for kan jeg så hygge mig med at vikle det sidste nøgle Kauni og garnet til Harmony som også ligger i "fed". Og sende en kærlig tanke til min farmor oppe på hendes sky.

torsdag, september 15, 2005

KaunIQ test dumpet

Hovmod stod for fald !! Og jeg, som troede, at Kaunisjalet var idiotsikkert, blev klogere. Eller også hører jeg bare hjemme i en gruppe, som ikke kan sikres. I hvert tilfælde har jeg strikket 1½ sjal. Da jeg manglede 5 pinde opdagede jeg til min rædsel, at jeg meget tæt på midten havde lukkede af i den forkerte side. Overvejede et kort øjeblik at lukke øjnene og lade som ingenting, men jeg har det bare ikke ret godt med fejl - slet ikke fejl som jeg ved er der, så ..... Ja jeg tog en dyb indånding og hev i snoren.

Inden jeg atter gik igang med retmaskerne lavede jeg et par hurtige maskemarkører - lidt wire, 2 wireklemmer og 4 perler.
Simpelt men meget funktionelt - jeg forstår ikke, hvordan jeg har kunnet leve uden i så mange år. Jeg satte en markør i den ende, hvor maskerne skulle lukkes af og 3 dage senere, kunne jeg så endnu engang afslutte sjalet. Nu er jeg bare glad for, at jeg ikke sprang over det laveste gærde.
Sjalet er afsluttet med en kant i krebsemasker. En meget enkel kant som efter min mening passer rigtig godt til retstrik. Bedøm selv :o)

Også et lille nærbillede af kanten

Med god samvittighed åbnede jeg så for æsken med Charm - åh hvilken luksus. Jeg elsker den første spæde start på et nyt projekt, det hele er så nyt og spændende og illusionen om hvordan det endeligt resultat måtte blive endnu intakt. Måske er det derfor jeg har en del UFO´er ???

Charm er endnu en retstrikket sag fra Kim Hargreaves´ hånd, som jeg stadigvæk har rigtig store forventninger til. Og maskemarkørerne er endnu engang kommet i brug.


søndag, september 11, 2005

Kodeordet er tøj

Efter et par weekender hvor vi har været på farten, har vi brugt et par dage på tøj-relaterede aktiviteter i hjemmet. Der er blevet skiftet sengetøj, ordnet rigtig meget vasketøj, ordnet strygetøj, ungerne har hygget sig med deres legetøj og jeg har været igang med noget strikketøj....

Temptation er blevet færdig :o)










Billedet er taget lørdag hvor morgenhåret aldrig blev afskaffet, så det bliver altså face-less.

Trøjen den skal jeg nok blive glad for, Big Wool er et skønt garn men jeg bliver nok aldrig vildt begejstret for de tykke pinde. Jeg føler mest af alt at jeg er på rotur :o)

Derfor var det en stor fornøjelse da starten gik til det første Kaunisjal på pinde nr. 4. Mens nationens IQ blev testet for åben skærm var det rart med et rimeligt idiotsikret strikketøj. Så faldt jeg da i hvert tilfælde ikke igennem på det område. Pt. ser sjalet således ud










Jeg har regnet og vejet, trukket fra og lagt til og håber nu på at det hele går op så jeg har garn nok til at hækle en kant. Og så venter jeg spændt på hvilken farve den får, jeg kan nemlig ikke huske kuløren på det første jeg viklede. Et krydsnøgleapperat findes ikke i huset og det der med at vikle dem i hånden, ja det er jeg ikke skrap nok til, så jeg sidder med en garnbold, der med Kaunigarnet minder mig lidt om en forvandlingskugle.

Det sidste ærme til Mermaid er strikket så nu mangler jeg "kun" at hæfte ender og sy sammen. Men jeg kan ikke lige tage mig sammen - jeg har nemlig en skummel mistanke om at den er for stor. Jeg har nydt at strikke den, men indrømmer blankt at jeg ikke gider at lave den om - så måske min mor kunne have lyst til en ny trøje ???

onsdag, september 07, 2005

Så er der håb forude

Håb om at jeg inden ugen er omme kan flytte Temptation fra strikkekurven til klædeskabet. 1 time efter at jeg havde sendt min desperate mail til Kim Hargreaves fik jeg svar. Hun beklagede meget - havde ikke hørt fra andre at de var løbet tør - ville undersøge sagen og naturligvis sende mig det garn jeg mangler. Endnu en gang fornem service !!! Ja det bedste have selvfølgelig været at der fra starten af var et nøgle garn mere i kittet, men når nu uheldet var ude, så er det da rart at jeg ikke skal ind i en lang diskussion. En anden poncho-designer kunne lære en hel del her. Husker tydeligt den lange liste jeg fik, om hvilke fejl jeg havde lavet, siden jeg ikke kunne få projektet færdigt, med den mængde garn der var i kittet. Der var absolut garn nok og dermed basta !!! Resultatet er en UFO, som nok ender sine dage på bålet og en designer jeg aldrig aldrig mere handler med.

Nå men der sad jeg så i går, checkede min mail alt imens jeg slog en lille handel af med mig selv. "Hvis nu jeg strikker det sidste ærme på Mermaid færdigt, mens jeg venter på garnet fra England, så kan jeg da godt bestille lidt nyt ...." Der var ikke langt fra tanke til handling. Og inden jeg fik set mig om, havde jeg købt 2 nøgler Kauni. Jeg havde ellers svoret, at den der bølge hoppede jeg ikke med på :o)
Hos Eventyrgarn var der bestemt heller ikke langt fra bestilling til levering - garnet lå i vores lade da jeg kom hjem i dag. Super duper service og rigtigt lækkert garn.











Det sorte og grå bliver et forhåbentligt dejligt sjal til mor; Det brune og gammelrosa til min mormor. Jeg ved godt at der er lang tid til jul, men det var en del af den aftale jeg lavede med mig selv at det nye garn skal være til gaver. Jeg har virkelig ikke brug for flere sjaler.

Nu skal det bare lige vikles op og så .... Nå nej jeg skal jo lige have strikket et ærme. ØV !!

tirsdag, september 06, 2005

Jeg glæder mig i denne tid

Jeg ved godt at der er laaaang tid til jul, men jeg glæder mig alligevel. Glæder mig til jeg en skønne dag kan vise Temptation frem - i et stykke vel at mærke og lune mig i den skønne trøje i de kølige morgener på vej til arbejde. Trøjen er strikket færdig, men ligger nu i 3 dele i min strikkekurv. Jeg mangler at sy ærmerne sammen og fastgøre den til "kroppen" og ja så mangler jeg garn. Lige nu står det lysende klart for mig hvorfor der er meget længe siden jeg sidst købte et kit - i skabet ligger der en ufærdig poncho som også løb tør for garn. Men det havde jeg åbentbart glemt i kampens hede. Er der ikke noget med at kærlighed gør blind ??
Nu sætter jeg min lid til en ærlig designer, som vil stå ved, at der er lidt for lidt garn i det kit, og sender mig de 3 meter jeg mangler. Og så vil jeg i stedet for vise et billede af et "projekt", som jeg har været mere heldig med.

fredag, september 02, 2005

Jeg ved at de findes !!

UFO´erne altså... Jeg forstår ikke, at så mange er i tvivl - de kan da bare komme forbi og kigge i min strikkekurv. Der ligger 5½ firkant til GAAA som gik i glemmebogen da "havfruen" kom forbi. Hun mangler så til gengæld et ærme. Så er der starten på et sjal som vist ikke bliver til noget og ... De ligger overalt - også i skabet på mit legeværelse, men dem har jeg ikke tal på :o)
Ved dog at der er 2 halve trøjer til Kristian og Maria. De skal nok blive færdige engang og brugt - for jeg har nemlig lært, at ungerne vokser hurtigere, end jeg kan følge med til - så trøjerne bliver strikket i str. 6 år. Det giver mig en margen på 2 år, og det skulle da være muligt.

Specielt fordi jeg lige nu er inde i en god stime, hvor tingene bliver gjort helt færdige, så de rent faktisk kan bruges. Og det er således med stolthed, at jeg kan præsenteret Trinket
















Det har været i brug på de kolde morgener, og jeg kan allerede nu mærke, at det bliver jeg rigtig glad for. Det er blødt og varmt og lækkert ! Strikket i Kid Silk Haze og med Kim Hargreaves design/touch - luksus men jeg fortryder ikke et sekund mit indkøb, selvom det røg lidt fra Visa kortet.

Temptation er kommet godt fra start - her er der virkelig tale om et strikketøj som vil fremad. Big Wool og pinde nr. 12 ! Ryggen er strikket, og der er håb om, at jeg inden længe kan præsentere endnu et afsluttet og brugbart strikketøj.