fredag, oktober 14, 2005

Socks - socks - socks

Jeg elsker min post for hun bringer da de mest fantastiske ting til min dør. Først kom der garn - af hensyn til kameraets videvinkel har jeg kun fotograferet et udvalg.
Men der er Animal til Kristian, glimmergarn til Maria og lidt til de voksne. Hvis det zebrastribede garnnøgle ser lidt slattent ud er det fordi de midterste 40 garn ligger her.
Sokkerne er til en kær kollega´s søn og jeg er egentlig ret godt tilfreds med resultatet. Venligst bemærk at der denne gang er kommet hæl på sokkerne. En detalje jeg har strikket i tæt samarbejde med min mors gamle håndarbejdslærebog. Den er fra 1964 men bliver troligt fundet frem hver gang jeg bevæger mig ind i sokkernes verden - ganske enkelt uundværlig :o)

Men den har fået en konkurrent - for i dag lå denne bog i min postkasse.
Og jeg advarer dig - den kommer du til at høre mere til !! En samling af 70 forskellige sokkeopskrifter; Der er enkle sokker, børnesokker, sokker i mange farver, entrelac sokker, sokker som er strikket frem og tilbage, sokker der er strikket i buer og ja jeg kunne blive ved - i den lidt mere gakkede ende er der sokker strikket i lakridssnørebånd.
Dimsen ved siden af bogen er en stitchkeeper - en simpel lille ting med en genial funktion. Idéen er at de to plastikhætter sættes på enderne af strømpepindene når strikketøjet skal med på tur. Maskerne bliver i pinden og jeg er fri for at samle op :o)

Med i pakken var også disse to bøger. Umiddelbart efter en hurtig gennemlæsning lidt skuffende. Der er relativt mange rædsler men også enkelte lyspunkter, så de skal ikke pakkes helt væk - måske bare lige hvile sig lidt i reolen indtil sokkebogen er afprøvet.
Sommerfuglesjalet nærmer sig en afslutning men er pt. ikke særlig fotogent så det må blive en anden gang.

2 kommentarer:

Trine Als sagde ...

Der er da potentiale for en god omgang sokke-strik her i efteråret. Du her både garn og opskrifter, så er det bare tiden du skal finde :-D
Dejligt med nye input til opskrifter. Måske de 2 andre bøger skal tænkes i andet garn? Ofte, syntes jeg, garnvalget er "for meget", men det hjælper at tænke noget andet garn ind.

God efterårsferie, hvis du er så heldig at have det :-D
Det har jeg *hihi* og der skal strikkes det meste af tiden.

Vivian sagde ...

Uuuuhm, guf for en masse gode sager !!! En dejlig masse "tidsfordriv" ,-)

(så det er ikke Zebra du ønsker dig mere ??)

KH Viv