torsdag, oktober 20, 2005

Home alone

Så er ungerne sendt på efterårsferie hos farmor - og der er pludselig meget stille. Jeg havde glædet mig til et par børnefrie dage men måtte efter et døgn erkende at jeg kedede mig. Så meget at jeg på finurlig vis fik overbevist mig selv om at det var en god idéen at få startet på endnu et nyt projekt.
Taaada et par hyggesokker til min søster. Eneste formildende omstændighed er at det skal være en julegave.

Tusind tak for roserne i forbindelse med mine brocher, jeg ville gerne have vist dem in action men ..... jeg kæmper en ulige kamp med monteringen af brochenåle. Måske fordi de nåle jeg har købt er for små ?? I hver tilfælde sker der uheldige ting og sager med vægtfordelingen - jeg syntes at de "falder ud foroven". Så nu har jeg bestilt nogle nåle i en større model og håber så at det kan løse problemet. Jeg har besluttet ikke at sætte dem i produktion - jeg er jo webstrikker og der er simpelthen alt for mange ting jeg skal have strikket og hæklet :o) Men jeg vil gerne fortælle hvordan jeg har lavet dem.
Idéen stammer fra Brochebogen jeg fik af min mor, så nu håber jeg ikke, at jeg kommer i konflikt med noget copyright .

Du skal bruge noget metaltråd og nogle perler - no shit Sherlock :o) 2 forskellige tykkelser tråd, jeg havde 0,5 og 0,3 mm og det fungerede fint. Klip et stykke af det tykkeste tråd 2-3 meter, lav lidt spiraler hist og her og krøl så det hele sammen til en bold. Form den i den facon du ønsker til brochen og tryk den flad på den ene side - læs: Mas den mod bordpladen. Tryk 2-3 store perler ind i bolden, de behøver ikke at sidde helt fast, det kommer de til senere.
Træk 10-15 mellemstore perler på et stykke af det tynde tråd. Drej dem en omgang så de sidder fast på snoren - lav lidt mellemrum mellem perlerne. Vikl nu denne perlesnor rundt om "brochebolden". Til sidst "syes" de små perler fast med den tynde tråd og voila en broche er skabt. Tilbage er så kun monteringen af en nål :o)

1 kommentar:

Tina sagde ...

Ja, man kan da bliver overrasket.....at man sådan skal bruge perler til perlebrocher.

Jeg er sikker på, sokkerne ser fine ud ;o)

Mange hilsner, Tina R