søndag, november 18, 2007

Parasol

Jeg har tidligere fortalt om den fantastiske weekend jeg tilbragte i Næstved, om det lækre garn og alle fremtidsdrømmene jeg tog med mig hjem. Men jeg har endnu ikke fortalt om min store opdagelse – og her taler vi virkeligt skelsættende begivenhed. Jeg så nemlig med mine egne øjne, at der rent faktisk findes strikkere, som bliver færdige med selv store projekter, så de også kan anvendes til andet end opfyldning i strikkekurven!!

Jeg så både Plissé og Parasol i aktion den weekend og det var åbentbart lige netop det der skulle til.

Ponchoen er jeg helt vildt glad for og den bliver brugt rigtigt meget. Også mere end jeg umiddelbart troede jeg ville. Alle mine bekymringer, om hvorvidt man kan foretage sig andet end at sidde musestille i en så kropsnær model, er gjort til skamme. Jeg kan nok godt komme i tanke om en situation eller to hvor den ikke vil være så praktisk, men indtil nu har jeg på intet tidspunkt følt mig fanget i min Parasol.

Garnet er underskønt og jeg glæder mig allerede nu til næste gang, for sådan én bliver der afgjort. Kombinationen af Isagers Alpaca Wool og Spinni er genial; Det er blødt men stadig sprødt. De to garner giver tilsammen et skønt tweedet udseende og de ligner det de er – uld når uld er bedst. Resultatet er elastisk men også i den grad formstabilt og jeg er overhovedet ikke bekymret for at ponchoen vil vokse med opgaven, heller ikke selvom der er rigtigt mange retriller.
Retriller som jeg for øvrigt strikkede på rundpind så halvdelen af den er egentlig vrangmasker. I modsætning til Britt holder jeg nemlig rigtig meget af vrang og knapt så meget af sammensyning – men sådan er vi jo så forskellige.


Faktaboks

Garn: Isager Alpaca Wool frv. 019 og Isager Spinni frv. 10S

Opskrift: Parasol af Marianne Isager. Strikket på pind 4

Ændringer i opskrift: Et par stykker. Der er èn maske for meget i opslåningen og så begyndte jeg indtagningerne efter ca. 30 cm

Luxuz-O-Meter: Nej ikke på Strikkekurvens, men på mit hverdags luxuz-O-Meteret ligger den tilgengæld højt

Tidligere posts om denne poncho findes her

10 kommentarer:

Fru Schwartz sagde ...

Den er piv-flot til dig...som alt andet! Jeg kæmper mig pt. igennem de første 40 cm...tv-strik, så det batter...og ikke det mest ophidsende, men formålet er godt og garnet er lækkert så jeg hænger glad i!

Kh Helle

Helle Holst sagde ...

Tak Helle:o)
Inden du kæmper dig alt for langt hen imod de 40 cm, må jeg så foreslå at du måler lidt på dig selv? Det er trods alt en Isager opskrift:o)
Jeg strikkede de fulde 40 cm kun for at konstatere at den blev alt for lang. Anden gang startede jeg indtagningerne ved ca. 30 cm og det passer på mig - jeg er 160 høj/lav.

Kh. Helle

Tina/Chance-strikkeren sagde ...

Oh my.....du har tabt hovedet ;o) Den er blevet rigtig god til dig - hvorfor kan hende Fru Isager dog ikke finde ud af at lave en ordentlig opskrift?!

Tak for "awarden" - jeg er meget glad for den, men desværre er jeg et kvaj til at få fulgt op på sådan noget, men jeg skal gøre mit bedste.

KH Tina

strikkeforsker sagde ...

Godt gået, den er blevet rigtig flot. Isagers alpaca wool skal vist afprøves engang ved lejlighed.

Mette sagde ...

Måske kan bare skulle komme i gang! Tak for måle fiffet! Ja, jeg er ikke til sammensyninger, så måske jeg skulle følge dit råd. Tusind tak, for din fine award! knus Mette

Fru Schwartz sagde ...

hmm..jeg er 170 høj!?..skulle man sige 35 cm?!...Det hjælper da lidt på det hele!

Jeg er iøvrigt også bedre til vrang end sammensyninger;-)

Helle

Karen S sagde ...

Den er blevet meget meget smuk! Det er et godt råd du giver mht måling på egen krop, det er jo faktisk tit en ret god ide!
Kh Karen S

kludemutter sagde ...

Flot det er den. Ærger mig over at jeg ikke kan bruge Isagers garn.

Karin MALLE Jegsen Petersen sagde ...

helle.....den er blevet intet mindre end skøn din poncho. jeg strikker også løs på min lyseblå poncho i disse dage.
kvaliteten er som du siger helt i top og det tweedede look er bare så flot.

malle

grendesign sagde ...

Den er så fin, Helle! Jeg storelsker også min - den er så lækker at have hængende på skuldrene!! Og jeg er helt enig mht garnkombinationen - har lige haft fornøjelsen med Maple.
Knus,
Britt