lørdag, september 08, 2007

Arrrrgh!

Det startede ellers så godt i går aftes; Maria og jeg hyggede os med Vild med dans – det var dejligt med sådan lidt tøse-sofahygge mens drengene udkæmpede drabelige dyster på computeren. Det var en rigtig skøn aften med efterårsmørke og stearinlys – som jeg fik lyst til at forlænge lidt da ungerne var puttet i seng.
Kristian havde ordnet garn for mig i løbet af eftermiddagen, han elsker at køre med krydsnøglen og jeg er helst fri. Så alt var gjort klart til Isagers poncho, som jeg i ugen der gik købte hos Kræftens bekæmpelse – jeg kunne bare læne mig tilbage og nyde .....

Jeg slog de 257 masker som opskriften foreskriver op, jeg talte efter, jeg strikkede en omgang og tænkte ”Nå jeg fik nok ikke talt rigtigt alligevel”.
Jeg slog de 257 masker op igen, satte små snore ind for hver 50. masker, talte efter to gange, strikkede én omgang og tænkte ”Arrrgh”.
Så slog jeg gud hjælpe mig de 257 masker op igen igen, men nåede ikke længere for jeg var træt og skuffet – og så hæklede jeg en lille dippedut på mit tørklæde istedetfor; Her vidste jeg i det mindste at opskriften passer.

Nu her dagen efter ved jeg egentlig ikke hvorfor jeg blev så skuffet, jeg vidste jo godt at det var en opskrift fra Marianne Isagers hånd. Et faktum jeg brugte som undskyldning for mig selv da jeg ikke kunne beslutte mig med hensyn til farven – blå eller lime tjah jeg køber dem begge to, så kan jeg rette opskriften til med den første og så i sandhed nyde at strikke den næste.
Jeg vidste det godt men ......

Hele formiddagen har jeg grublet over den her poncho, jeg kunne simpelthen ikke lure hvad det var jeg gjorde forkert. Derfor besluttede jeg at sætte en lille snor efter hver af de 16 masker som mønstret løber over. Jeg slog de 257 masker op igen igen igen, jeg strikkede én omgang og sad så tilbage med den ene ekstra maske, som opskriften skriver at man skal slå op. På det tidspunkt gad jeg ikke rigtigt mere så jeg tog en hurtig beslutning og strikkede den let og elegant sammen med den første på næste omgang – og siden da har mønstret passet perfekt.

Det er meget muligt at der er en rigtig god forklaring på denne ene maske, det er også muligt at det bare er mig som ikke har forstået opskriften men ..... min erfaring siger mig at det så sandelig heller ikke kan udelukkes at der har sneget sig en lille bitte fejl ind i opskriften.

Hvis det viser sig, at det bare er mig der har problemer med antallet af masker, så æder jeg gerne mine ord igen. Men hvis du sidder derude et sted og bøvler med at få gang i din poncho, så prøv med én maske mindre end der står i opskriften og se engang om det ikke hjælper ....


Opskriften på søsters tørklæde forsætter snarest; Jeg trængte bare lige til at få et par strikkepinde i hænderne.

12 kommentarer:

Fru Schwartz sagde ...

Fed! en Soduko...!!! Tak for tippet!! Jeg skal ærligt indrømme at jeg er ret hurtig til at strikke et par masker sammen OG finde en maske frem igen, såfremt jeg alligevel skulle få brug for den...Den slags ser man slet ikke når klaveret spiller tilpas højt!!

Sjuske..I know!

Hvordan grejer man iøvrigt lige hvad størrelse man skal lave ponchoen i??...Savner vi ikke et brystmål eller noget i den dur?

Kh Helle

Dorte Nielsen sagde ...

God aften Helle.
Jeg sidder og overvejer at købe ponchoen også, har besluttet mig for Lottes hue. Men inden jeg beslutter mig helt, har jeg et lille spørgsmål... Jeg har nemlig strikket Helgas Lavender og der var det stort set vrang hele tiden. For mig at se ser det også sådan ud på Mariannes poncho. Er det helt forkert eller er det bare mine øjne. Glæder mig til at se mere...
Dorte

strikkeforsker sagde ...

256 m/(16 m/rapport) = 16 rapporter

Så jeg tror, ikke du kommer til at æde dine ord ;-)

Belært af bitter erfaring er det første jeg nu gør ved en MI (og HI) opskrift at gribe pen, papir og lommeregner for at regne efter om mål, maskeantal og andet passer suuuk.

britt sagde ...

Tak for tippet - jeg må indrømme at jeg gør som Ulla. Og hvis der så alligevel er en maske for meget, så vupti bliver den strikket sammen med en anden.....vi må videre...
KH Britt
...den blå farve ser i øvrigt ret meget federe ud på dit foto - jeg glæder mig til at hente mit kit på posthuset....

Julie sagde ...

Det er da uhyggeligt, at "de" ikke liiiige har brugt fem minutter på at tjekke opskriften efter, før de sendte den ud i Danmark med et ordentligt reklame-spark!!

Lad endelig masken falde og strik videre, jeg glæder mig til at se det færdige resultat!

KH Julie

Mette sagde ...

Netop hjemkommet fra søster og co. må jeg konstatere, at du er sgu nået langt, Helle. Godt gået. knus Mette

Helle Holst sagde ...

Det er ikke spor sjovt at slå 257 masker op 4 gange men det kan da heller ikke være særlig skægt at være kendt som "hende der bare altid har fejl i opskrifterne". Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor de damer Isager ikke forlængst har lavet om på deres korrekturlæsning - for der er da helt klart et eller andet som ikke fungerer!

Jeg er kommet lidt længere og der er flere fejl- HURRA! Ikke store graverende fejl men de er der og det er irriterende!

@Helle - Jeg må indrømme at jeg ikke brugte så forfærdelig lang tid på at lede efter brystmål. Når en opskrift deler op i lille, mellem og stor, skal jeg som hovedregel have den lille. Så jeg gik bare igang - på det punkt er jeg lidt en sjuske:o)
Der er kun mål på den nederst omkreds.

@ Dorthe - Den store del af ponchoen er strikket i retriller, hvilket betyder at hver anden pind er vrang hvis den strikkes på en rundpind. Der er dog anvisninger i opskriften på hvordan det kan strikkes ligeud, så det udelukkende er retmasker. Men så skal der syes sammen til sidst.

Kh. Helle

Virtuella sagde ...

Åh... så irriterende!

Håper fortsettelsen er mye bedre.

Dorte Nielsen sagde ...

Mange tak Helle. Jeg var bange for at hver pind var vrang som på Lavender, det blev noget hårdt for mit ene håndled. Håber der kommer mere garn i morgen.... Så må jeg vist bestille. Måske man skulle overveje at lave den åben og med knapper ned foran...
Dorte

Tina/Chance-strikkeren sagde ...

Ja, det starter da rigtig godt, når det allerede er ved opslagningen (opslåningen??), den første fejl indfinder sig. Den kan da vel for f... ikke være så svært at gribe lommeregneren, inden man sender en opskrift i trykken??

KH Tina

Tina Olsen sagde ...

Øv Helle.. kender det så godt, men jeg tror da det ser ud til at der var en fejl i opskriften...sikke spild af tid hva??
Men tak for tippet, til os der måske kunne finde på at købe et kit;-))

Karin MALLE Jegsen Petersen sagde ...

jeg siger også tak for tippet med antallet af masker....og sig endelig til, hvis du møder flere fejl undervejs og hvordan de kan rettes.
efter at have set din lyseblå poncho er jeg rigtig glad for selv at have bestilt den i den farve.

malle