torsdag, juni 07, 2007

The American way

Først og fremmest - Tusind tak for de mange søde kommentarer til Blithe. Det har været ganske vidunderligt overvældende og jeg har nydt at læse dem hver og én!

Ansporet af successen med Blithe og det varme danske sommervejr gravede jeg Esme frem fra strikkekurvens dyb.
Esme er en hæklet top fra Rowan Magazine No. 41 og garnet er merciseret bomuld. Denne kombination fungerer perfekt for mig når varmegraderen nærmer sig de 30 og fingrene begynder at klistre.

Da jeg i sit tid begyndte på Esme stod jeg med det ene ben ude af døren på vej til København. Jeg har aldrig før hæklet efter en engelsk opskrift, så jeg var lidt usikker på forkortelserne. Jeg googlede crochet, printede den første den bedste oversættelse og hæklede lystigt derudaf. Jeg blev næsten færdig med bagstykket men så kom der nogle strømper og en Blithe på tværs og jeg nåede aldrig videre - måske det var godt nok.
For da jeg kastede nye friske øjne på Esme, i et forsøg på at se hvor langt jeg i sin tid var kommet, stod det lysende klart at der var noget helt galt. Det jeg havde hæklet var sådan set pænt nok, men det lignede bare slet ikke det på billedet.

Noget var galt det var tydeligt for enhver, men jeg forstod ikke helt hvad. Ikke før jeg i endnu en google search faldt over denne side. Og nu ved jeg så, at det i hækleverdenen ikke er ligegyldigt om man hækler efter engelske eller amerikanske opskrifter.

Jeg bliver nødt til at starte forfra, men det gør ikke så meget for toppen er lækker og humøret er højt.
Helt spontant har vi nemlig besluttet at weekenden skal tilbringes i farfars sommerhus, hvor varmen sikkert er ligeså påtrængende som her men vandet kun 2 minutters gang væk. Der er dømt hygge og saltvand, glade børn og hæklerier på en lun terrasse.

Go´ weekend derude!

4 kommentarer:

britt sagde ...

Om den er forkert eller ej ser den nu temmelig flot ud!
KH Britt

strikkeforsker sagde ...

Flot er den, tak for tippet, det er en af de forskelle paa amerikansk og engelsk, der virkelig har stor effekt!

kludemutter sagde ...

Øj,den ser flot ud. Den glæder jeg mig til at se, flot du har mod på at travle den helt op, på den anden siden, hvis det er det der skal til.

Githa sagde ...

Den glæder jeg mig til at se færdig og på :-)
Den ser flot ud i mønsteret det er sikkert og vist.