mandag, juni 11, 2007

Plissé

Jeg kunne ikke nære mig. Jeg måtte bare have fingrene helt ned i Falkenbergs tryllerier.
I første omgang læste jeg opskriften som go´nat historie ... ja ja jeg ved det godt - det lyder lidt nørdet. Men jeg er simpelthen så helt og aldeles imponeret over hendes opskriftsskrivning. Alt er beskrevet så klart og tydeligt, at jeg næsten kunne se maskerne for mig.

Efter et par dage tænkte jeg, at jeg da lige kunne starte med et par strikkeprøver. Jeg troede jo at jeg skulle ud i en større omregning for at få størrelsen til at passe men .... Det skulle vise sig at en simpel udskiftning af garnet til Kauni sammenholdt med min stramme strikkestil gjorde tricket.

Den ene maske tog den anden og i går aftes var jeg pludselig nået til kanten rundt i halsen. Da jeg sad der og samlede masker op, gik det op for mig, at det vist er på høje tid at Plissé kommer frem på bloggen. Hvis jeg altså skal nå det inden den er færdig. For det går stærkt det her - opskriften er simpelthen så skøn at jeg har mere end svært at lægge den fra mig. Kun lige det faktum at jeg har det svært med kombinationen af massive varmegrader og uldgarn forhindrer mig i at give Plissé min udelte opmærksomhed i disse dage.

Der er små lækre detaljer og finesser, smukke afsluttede kanter og ja jeg kunne blive ved.... Men det må vente til en anden gang, for om lidt er der skygge på terrassen og jeg har en halskant der skal strikkes.

10 kommentarer:

Anne sagde ...

Ja, hun kan noget, hende Falkenberg, jeg er så glad for at strikke efter hendes anvisninger, for de passer bare!
Plissé ligger også her og kigger på mig, men den må vente lige som alt det andet, lysten til at komme i gang med den er bestemt ikke blevet mindre efter din dejlige beskrivelse her :-)
Kh Anne

Karen S sagde ...

Jeg har endnu ikke strikket en Falkenberg, men tager snart springet med Mermaid... men også jeg har læst og genlæst opskriften og føler mig godt hjulpet allerede.
Din plissé bliver utroli smuk at dømme fra billedet.
Glæder mig meget til at se den færdig

Kh Karen S

strikkeforsker sagde ...

Jeps, jeg kender et par strikkedesignere, der burde tvangsindlægges til et kursus i opskriftsskrivning hos Fr Falkenberg.

Jeg har også kigget længe efter Plissé.

p.s. Lækker farve!

Mette G. sagde ...

Lækker farve og ja, Hanne Falkenberg er fantastisk. Der er så dejligt at kunne strikke noget, hvor man virkelig nyder det hele vejen.

Plisse må jeg også bare eje på et eller andet tidspunkt.

Hilsen
Mette

britt sagde ...

Uuuuhhhh, den ser godt ud, Helle! Sikke en faaaaarve...guffemam!
Og helt enig, HF er et geni til opskrifter og lækre detaljer!
KH Britt

kludemutter sagde ...

Det lydder dejlig, mon ikke det kun er os strikke "piger" der kan forstå at man kan have det sådan ?
Lydder til at være en skøn model. den skal vist på ønske listen.
Bliver spændene at se dem færdig.

Vivian sagde ...

Uha-uha, det lover.... GODT!!!

Mange hilsner Vivian

Tina/Chance-strikkeren sagde ...

WOW - en flot farve, du har valgt der. Og så glæder det da mig egentlig lidt at høre, det ikke kun er mig, der bruge strikkeopskrifter som senge-lekture ;o)

KH Tina

Dorte sagde ...

Ih, hvor bliver jeg fristet !! Jeg har strikket Falkenbergs Mermaid og var hele vejen igennem ovenud begejstret for at følge opskriften. Den var bare så nem og samtidig udfordrende at følge - når der efter en masse ind- og udtagninger stod, at der så skulle være 183 masker - SÅ VAR DER SØRME 183 MASKER !! Sådan skal det være.

Måske man skulle falde for fristelsen og kaste sig ud i en plissé ??

Kh Dorte

Tina Olsen sagde ...

Det ser godt nok godt ud.. den vil jeg glæde mig til at se.. den ligger også her og venter på jeg bliver færdig med nogle af mine mange projekter;-)