lørdag, oktober 14, 2006

Catchy

Faderen er i bedring .... men med to børn som døjer med de ondestes mareridt for tiden er det er stadigvæk begrænset med nattesøvnen. Og det kan ingen af os holde til i længden.
Vi har talt om at de onde drømme. Vi har forsøgt at tegne de modbydelige monstre med et humoristisk tilsnit men intet har hjulpet... Fredag forslog de så selv at vi kunne lave nogle drømmefangere. Jeg ved ikke selv hvor meget og hvad jeg tror på, men hvis de selv mener at det er løsningen, skal det i hvert tilfælde forsøges.

Maria havde hørt at hvis man hænger sådan en drømmefanger forkert så slipper kun mareridtene igennem og det var jo ikke meningen. Så jeg har lavet lidt research - min viden om indianernes tro er nemlig temmelig begrænset.

Historien om den første drømmefanger fortæller om en kvinde som engang for længe siden sad og syede i sin tipi. Da hun om aftenen pakkede sine ting væk, opdagede hun en stor edderkop der havde spundet sit spind og dækkede det meste af indgangen til kvindes bolig. Først ville kvinden ødelægge spindet og dræbe edderkoppen, men da hun så at edderkoppen havde flere små kugler i sit spind, hvorfra nye edderkopper ville komme fra, bad kvinden i steder for edderkoppen om at flytte sig. Edderkoppen blev så glad fordi den ikke blev slået ihjel sammen med sine børn at den samme nat samlede sine tråde og samlede dem til i hjul. I hjulet spandt den sit spind og forærede det til kvinden; Dette var den første drømmefanger.

Nette sorterer drømmene; Kun de gode slipper igennem og sendes via fjerene ned til den som sover under drømmefangere.

Stenene i midten af nettet repræsenterer ejerens totem og bør derfor vælges med omhu. I Marias drømmefanger sidder der et lyserødt hjerte, som hun selv har valgt og så 3 lyserøde perler; Perlerne sad oprindeligt på et bånd som forbandt en mor-datter buket vi fik da hun blev født. Jeg har gemt dem til en helt speciel lejlighed - og det var så nu.

Kristians drømmefanger er i støbeskeen; Den laver vi færdig senere i dag og i aften skal de så stå deres prøve. Om ikke andet så hygger vi os gevaldigt med processen og så er de jo kønne at kigge på.

5 kommentarer:

Jane Nielsen sagde ...

Hej. Det var da en utrolig god ide i der har fået og Marias drømmefanger er blevet vidunderlig smuk. Håber i får fredelige nætter fra nu af.
Kh Jane Nielsen

Fru Schwartz sagde ...

Hvis troen på at det er dem der virker på de dumme drømme, så er det drømmefangere der skal til! - Og de får jo en fantastisk historie når de bliver krydret med helt specielle perler mm!

Du er bare go', Helle

Kærligst Helle

zeusstrik sagde ...

hvilken fantastisk ide,selvfølgelig var dette den specielle lejlighed til at bruge sådan et minde, det væver trygheden ind i drømmefangeren. Håber de hjælper, om ikke andet så kan tro jo flytte bjerge.

kh hanne

Linda sagde ...

Indtil videre er Magnus's haj sluppet igennem hans drømmefanger, måske den er for slidt og vi skal lave en ny ;o) Jeg har også gemt båndene fra hans buketter, rigtig god ide at bruge dem!
Ellers har min søster brugt at begrave mareridt i en æske ude i haven.
Mærkeligt hvad der antænder de mareridt: dødens gab, en usædvanlig dårlig film uden humor giver ham mareridt, mens "mumien" med en del mere avancerede special effects OG humor bare er sej....
Håber jeres mareridt snart er ovre!
kh Linda

britt sagde ...

Stor respekt herfra - at du sætter dig så godt ind i sagen og laver dem selv! De kommer helt sikkert til at virke (uanset som det så er drømmefangeren eller jeres proces med at lave dem). Her i huset er der også drømmefangere (jeg har stor respekt for indiansk filosofi) - men de er købt....
KH Britt