onsdag, maj 10, 2006

Romantik tak....

Solen skinner og alle vores frugttræer står i fuldt flor. Der drysser små hvide blade ned på terrassen når de små vindpust kommer forbi.

Det er varmt udenfor, alt for varmt til uld og store strikketøj. Heldigvis havde jeg et halvfærdigt hækleprojekt i kurven som viste sig perfekt til årstiden. Bomuldsgarn og hæklenål fungerer udemærket selvom fingrene er lidt varme og "klistrede"; Og jeg er nu den lykkelige ejer af et skønt romantisk sjal, som luner mine skuldre i de kølige morgen- og aftentimer.

Sjalet er opbygget af firkanter og trekanter som hækles sammen efterhånden. Ganske simpelt - den eneste lille hage er at de mange forskellige garner giver rigtigt mange løse ender. Jeg hæftede en del undervejs, men endte alligevel med fire timers montage til slut. Frynserne var dog overraskende hurtige at lave.
Jeg var usikker på om de måske ville være for meget, men er nu blevet ret glad for dem. De er ligesom prikken over i´et.

Opskriften er fra HP Gruppen - endnu engang en opskrift fra deres hånd hvor man bare skal gøre som der står - også selvom det lyder en smule underligt. Ligesom når Rowan og Kim Hargreaves har været igang. Det er så dejligt befriende, jeg slapper fuldstændigt af og nyder at arbejde efter de opskrifter hvor jeg ikke samtidig skal lege detektiv.

11 kommentarer:

Vivian sagde ...

Det er da helt igennem et smukt sjal! Kunne jeg hækle havde jeg bestemt også kastet mig over det - trods endehæftningerne!

Det kommer til at BO på dig :-)

Hilsener VIvian

TinaMAndersen sagde ...

Det er et rigtig smukt sjal.
Jeg har selv købt opskriften på stolaen i samme mønster, fordi de ikke havde opskriften på sjalet.
Virkelig flot!

Susanne sagde ...

Det er et rigtig sødt og lækkert sjal !! Jeg er ikke en frynse-pige, men har måtte erkende at de nogle gange lige gør arbejdet perfekt. Og her er de da ikke til at undvære :o) Kh en lidt misundelig Susanne i Silkeborg

Mette G. sagde ...

Hvor er det bare flot. Og frynserne er da bare prikken over i'et her.

Hilsen
Mette G.

strikke_jane sagde ...

Virkelig smukt. :-)

Det er lidt sjovt, som man får lyst til at hækle når vejret bliver smukt. Jeg har fundet et mønster frem på et hæklet sjal, som jeg nok bliver nødt til at starte på lige om lidt ...

strikkeforsker sagde ...

Rigtig flot, fryserne giver en flot afslutning.
Dit indlæg minder mig om, at jeg hellere må få fundet nogle sommerprojekter.
Ulla

Marie-Louise sagde ...

Smukt og dejligt med et let sjal til lidt køligere aftner. Det ser rigtig fint ud. Bare jeg kunne hækle sådan noget.
Kh.
Marie-Louise

Linda sagde ...

Nej hvor er det flot! Hvilket garn har du brugt?
kh Linda

Helle Holst sagde ...

Kære allesammen.
Tusind tak for de pæne ord!
Sjalet er hæklet i Madeira Lamé, Madeira Jewel (eller rettere noget guldhalløj der ligner), 2 farver Kidopale og LØVE hæklegarn. OG det er ikke svært, så hvis du har lyst kan jeg kun sige go for it:o) Opskriften er gennemarbejdet og indeholder et detaljefoto som er godt at få forstand af.
Go´ "bededagsferie" derude:o)
Kh. Helle

Mette sagde ...

Det er så flot, Helle! Jeg har også opskriften på stolaen, men stoler ikke rigtigt på mine hækle-evner..... k.h. Mette

Tina sagde ...

Det er simpelthen bare for FLOT, wow.....Hmrff - nu bliver jeg da vist nødt til at købe nyt garn alligevel....!!


KH Tina