søndag, maj 21, 2006

Den lille syge klud


I mit barndomshjem findes et halstørklæde. Et rigtig blødt et, lavet af noget flonelshalløj. Det bor i et skab langt det meste af tiden, men kom altid frem når min søster og jeg havde det skidt. Det er så blødt, blidt og lunende at selv ikke det mest feberprikkende hud følte ubehag.
Sådan ét har været en mangelvare i mit "nye" hjem - indtil nu. Jeg har virkelig savnet det i den forgange vinter, ja sådan set også i de måneder det skulle have været forår i. Men nu er jeg klar! Nu kan de bare komme an med kriller, hosten og halsbetændelse.

Jeg er bare så glad for det tørklæde. Der er strikket positive tanker ind i hver eneste maske, det har virkelig været et luksusprojekt med fantastisk garn og geniale pinde. Og i en uge hvor programmet har været tæt pakket, har en times tid i sofaen med tørklædet inden sengetid været en sand fornøjelse. Måske jeg skulle lave et til min søster også ?
Bare sådan fordi .... ja fordi jeg er vild med det garn. Og fordi hun også har et tydeligt minde om mors tørklæde, som for øvrigt er grimt som arvesynden. Måske mor også kunne bruge et nyt ??

7 kommentarer:

Vivian sagde ...

Nysgerrig-nysgerrig: hvor stort blev det - med hvor meget garn??

KH Viv

britt sagde ...

YES, lige præcis sådan en luksus-sag (og til ligepræcis det brug) ønskede jeg mig også - min blev i cashmere. Fælder angora'en?
:-) Britt

Helle Holst sagde ...

Kære Vivian.
Tørklædet måler 23 x 120 cm - strikket på pind 4½ af 100 g. Tusind tak for handlen, jeg har virkelig nydt det garn. Håber at du får mindst halvt så meget fornøjelse af kjolen:o)

Kære Britt.
Angora´en fælder en smule, men ikke sådan at det er irriterende. En dag når det holder op med at regne, hænger jeg det til luftning på snoren, og så tror jeg at det meste af det blæser af.

Kh. Helle

strikkeforsker sagde ...

Mums, hvor ser det rigtig dejligt ud. Det vil være en sødt af dig, at strikke et til din mor.
Iøvrigt, er det "feather and fan" mønster eller?
Addi turbo er lækre, der er ikke noget, der hænger fast på dem.

Ulla

Helle Holst sagde ...

Kære Ulla
Det er ganske rigtigt Feather and Fan, strikket over 60 masker. Det mønster vender jeg tilbage til gang på gang, dels fordi det er ægte tv-strik men mest fordi jeg syntes at det er sådan lidt romantisk og smukt:o)
Kh. Helle

Susanne sagde ...

Åhh - det ser også rigtig lækkert blødt ud ! Jeg er også vild med mine Addi'er, de er de allerbedste at strikke med :o) Kh Susanne

strikke_jane sagde ...

Super lækkert med sådan et luksus-tørklæde - tror godt jeg kunne finde på at nuppe ideen....:-))