søndag, februar 01, 2009

Topstykke

Efter de to små strømpeprojekter hvor begejstringen var sådan lidt okay-det-er-strikket-og-jeg-er-glad-agtig, så kommer her et indlæg skrevet med hænderne helt oppe over hovedet.
Jeg er blevet færdig med mit Topstykke og begejstringen kender ingen grænser. Hvis jeg bare havde vidst, hvor lækkert det i virkeligheden er, så havde jeg strikket meget meget hurtigere men .... sket er sket og det var i sandhed et kedeligt strikketøj.
De første par omgange eller 10 krævede lidt omtanke, men derefter var det egentlig bare derudaf i kedeligt kedeligt glatstrik.
At starten er kringlet og dårligt skrevet ja det har du sikkert allerede læst tusinde gange før. Det er gamle nyheder, ligesom historien om alle de Topstykker, som ikke passer i størrelse men ..... Ja min passer altså perfekt – også selvom jeg har strikket en medium. Og den har ikke været i tumbleren.

Jeg strikker forholdsvist stramt og ramte strikkefastheden lige i øjet på en pind 3½. Dog er den nederste kant strikket på en 3´er for at udgå at den flagrer – og det virker.
Jeg har strikket den længere end opskriften foreskriver, lige indtil der ikke var mere garn. Og lad det bare være sagt, der er rigtig meget garn i de nøgler. Resultatet er blevet en Topstykke kjole, som jeg allerede nu ved at jeg kommer til at bruge rigtig rigtig meget; Længden er perfekt til strømpebukser og lange støvler.
Den ekstra længde betyder dog også at der er relativ større belastning på halskanten, som havde en lille tendens til at vokse. Det gad jeg ikke, så den fik en lille elastiktråd hele vejen rundt – og nu sidder den lige hvor den skal være.


Faktaboks

Garn: Geilsk 100% uld, frv. 18 grå

Opskrift: Topstykke fra Geilsk - købt som kit. Strikket på pind 3½

Ændringer: Nederste kant er strikket på pind 3, og så er der syet en tynd elastiktråd i halskanten

Luxuz-O-Meter: Nope ikke denne gang.

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ja det topstykke er super påklædning..ikke flere kommentarer om de første omgange, for efter dem er det bare strik derudad :-) også min bliver flittigt brugt :-)

Ulla sagde ...

Hvor er den bare fed!

Jeg vil mægtig gerne have en overslyngel, men som ved topstykket er der lidt for meget kedeligt strik.

britt sagde ...

Skideflot - simpelthen!!
Knus,
Britt

strikke_jane sagde ...

Du kommer til at elske den - jeg ved det! :-)

zeusstrik sagde ...

den er flot og klæder dig lige i øjet!! Det bliver mere og mere presserende at strikke en selv ...