torsdag, december 27, 2007

Sømandssweater

Endnu en juleferiedag venter forude - en skøn lang dag, indtil videre helt uden planer.
Drengene snakker lidt om et boksestævne i den lokale hal senere på dagen, en ægte testosteron udflugt. Maria er også inviteret med men ... svedige mænd og blodige næser er vist ikke lige på hendes ønskeseddel for i dag. Hun ønsker sig bare tid til at lege – og den slags har vi heldigvis masser af de i disse dage.

Der er også tid til, at jeg kan vise den næste julegave frem fra de hemmelige arkiver; En lille sømandssweater til fætter Nicolai.

Det var mit første forsøg med en opskrift fra Ingelise – og det var absolut en positiv oplevelse. Hvis alle deres opskrifter er lige så gennemførte kunne jeg hurtigt blive en stor fan.

Der er tænkt på så mange små lækre detaljer; De der ting som giver et lille ekstra touch og gør det nemt at lave en smuk montering. Der er drejede retmasker i ribben som afsluttes med små rullekanter. Der er en fin skulderlukning og en absolut gennemført monteringsvejledning. Og ja jeg kunne blive ved ... alt i alt en rigtig skøn opskrift som jeg kun på det varmeste kan anbefale. Jeg glæder mig allerede, til jeg næste gang får chancen for at strikke sådan en lille sømandssweater.

Faktaboks

Garn: Arwetta ekstra fin merino frv. 1061 fra Filcolana

Opskrift: Den klassiske sømandssweater Ingelise - Alt om Håndarbejde nr. 4 2007.
Str. 1 år, strikket på pind 2, 2½, 3 og 4 - ja den er god nok, der er mange pinde på spil her.

Luxuz-O-Meter: Nej heller ikke denne gang.

14 kommentarer:

Tina/Chance-strikkeren sagde ...

Host-host....jeg har vist ikke helt samme erfaring med Ingeslises strikkeopskrifter. Sømandstrøjer går man bare aldrig fejl af - hvor er den bare flot.

Og hvor er dine luffer fra forrige indlæg også bare flotte (ja, jeg er som sædvanlig lidt bagud). Det er bare en smuk farvekombination.

Nyd fortsat fridagen ;o))

KH Tina

Fru Schwartz sagde ...

Den er så skøn..."vi" er rigtigt glade for Lærkes! Den var også min debut ud i Ingelise-opskrifter, og jeg havde helt samme oplevelse som dig!

kh Helle

enaj sagde ...

Rigtig flot sømandssweater du har lavet og jeg kan absolut kun tilslutte mig det begejstrede kor om ingelises opskrifter. De er altid gennemførte og lige til at gå til, men ak tit er modellerne efterligninger fra andre designere. Men skidt pyt med det, det vigstigste for mig er at de er til at forstå og så er jeg egentlig ligeglad med resten:-))
Kh Jane

kludemutter sagde ...

Sikke en dejlig klassiker, sådan en går man ikke fejl af. farven er også super. Dine luffer jeg også vild med. Det må vist blive den næste bog på hylden, sammen med en strømpebog.

Karina sagde ...

Lidt sjovt med den der sweater for jeg har lige her i julen jagtet en opskrift. Jeg holder ikke Ingelise og vil heller ikke - det er ligesom prøvet, men i en stak gamle blade hos min mor, fandt jeg en fra Hjemmet. Den er nu "stjålet" så jeg på et tidspunkt kan lave sådan en sag. Synes din er rigtig fin og lækker.

Gitte Jensen sagde ...

Rigtig flot - både sweateren og også lufferne. Ville egentlig gerne selv have en - men pinde 2½ i s. medium - hmmm - Bedre i børnestørrelse ;-)

grendesign sagde ...

Skønne, skønne julegaver du har lavet, Helle!! Fantastiske farver til Anemoi (det garn må da vist prøves en dag) og sømandssweateren er SÅ kær.
Knus,
Britt

Dorte sagde ...

Flot trøje - og så sætter den gang i minderne. Som teenager havde jeg sådan en i mørkeblå - den var nærmest uniform i den omgangskreds jeg havde.

Og vanterne i sidste indlæg er rigtig flotte !

kh Dorte

Anne sagde ...

Rigtig flot sømandssweater.

Mette sagde ...

Den er skøn, Helle. En klassiker af den gode slags. Måske man skulle smutte forbi biblo en dag i det nye år. k.h. Mette

Louise sagde ...

Nej hvor er den flot. Har også opskriften liggende - Det må blive et af de projekter der skal laves i løbet af året:-)

Vivian sagde ...

Total retro, jeg ser min far som meget ung for mig, henslængt og vistnok med pibe ;-))) Den er garanteret mere nuttet på fætter Nicolai!

Hav et godt Nytår Helle!!

KH Vivian

Striw sagde ...

Virkelig lækker trøje og den helt rigtige jeg har ledt efter... men hvor kan man finde opskriften til enten køb eller få???

Helle Holst sagde ...

@Striw - Opskriften findes i et Ingeliseblad, jvf. faktaboksen. Og det kan lånes på de fleste biblioteker.

Kh. Helle