søndag, oktober 21, 2007

En stjerne eller to

Efterårsferien synger på sidste vers, bladene rasler af træerne udenfor og indendøre har vi for alvor taget hul på den fodkolde sæson. Gulvvarme er i den grad en mangelvare her i huset, men det er jo et problem, man kan strikke sig ud af; Hjemmeskoene fra Navia er blevet færdige.

De ser måske nok lidt pusseløjerlige ud, som de står der midt på gulvet, men når først der kommer fødder indeni, så fungerer de helt perfekt. De er super varme og her er i sandhed tale om et lille hurtigt projekt med en tårnhøj brugsværdi.
De små lækre detaljer står næsten på nakken af hinanden, og jeg elsker hver eneste én af dem – også den lille flap ved hælen.
Den mærkes lidt ligesom, hvis man går ovenpå sømmen i et par bukser som er lidt for lange. Det generer ikke mig, jeg synes nærmere at det bidrager til stemningen af hygge. Men hvis du ikke deler min begejstring, er det en detalje, man snildt kan undgå ved at strikke et par pinde eller 4 mindre ved hælvendingen.

Opskriften er en one size model der dækker str. 36 til 39. Umiddelbart lyder det i mine ører som et stort udsving men..... Jeg strikkede forholdsvist stramt på en pind 3½ og resultatet blev en perfekt størrelse 36.
Om en lidt løsere strikkestil og en lidt tykkere pind kan give den største størrelse, det skal jeg lade være usagt.

Garnet, Navia Trio, er jeg til gengæld ikke det mindste i tvivl om – Det er skønt!!
Et 3 trådet rustikt garn i 100% uld der er så sprødt, at det næsten knaser, når det glider over pindene. Det strikkede bliver overraskende blødt men stadigvæk med en robusthed, som giver mig fornemmelsen af, at det her er et par futter med en slidstyrke ud over det sædvanlige. Om det er en fornemmelse med hold i virkeligheden, det vil snart vise sig, for de vil blive flittigt brugt.
Faktaboks
Garn: Navia Trio, 3-trådet garn i 100% uld
Opskrift: Kit fra Navia. Strikket på pind 3½
Luxuz-O-Meter: Ikke denne gang
Tidligere posts om disse hjemmesko findes her

10 kommentarer:

grendesign sagde ...

Eiiiiijjjj, hvor er de fede! Og tak for ordene om garnet - der er ingen tvivl - dem må jeg oss' ha'
KH Britt

grendesign sagde ...

hej igen...
Så for søren - nu er de allerede bestilt...så'n kan det gå...
Glæder mig til at strikke dem og få dem på fusserne.
;-))))) Britt

Mette sagde ...

Helle, de er skønne!! Det garn ser helt vidunderligt ud! knus Mette

Anonym sagde ...

er det en opskrift på internet for something like this hjemmesko men ikke den kit? - jeg kan forstå lit dansk eller norsk - ikke skrive så godt ): takk. karen

Karen S sagde ...

De er da lækre... Da jeg så dem (i gang) hos dig, var jeg lige inde og lure, men blev jo svært skuffet over størrelserne... Men mon ikke man kan fifle den til at være endnu større? (det må vist prøves)

Tillykke med endnu et hit!
Kh Karen S

Helle Holst sagde ...

Jeps de er nemlig skønne - og rigtig dejligt varme. Der bliver ingen vinterkolde fusser her i år:o)

Britt: Rigtig god fornøjelse! Jeg nød processen mindst ligeså meget som resultatet. Glæder mig til at høre hvad du synes.

Karen: Jeg må blive dig svar skyldig. Jeg har aldrig set lignende hjemmesko på nettet men jeg har egentlig heller ikke kigget så nøje. Opskriften der medfølger kittet er skrevet på norsk, tysk, svensk og finsk.

Karen - "den anden af slagsen": Jeg tror sagtens at du kan fifle dig frem til en større størrelse. Konstruktionen er ganske simpel og det meste strikkes ud fra diagrammer.

Kh. Helle

Tina/Chance-strikkeren sagde ...

Hey - det må da være årets julegaveidé til alle med kolde fødder. Det var da sådan nogen, der burde have ligget på alle værelserne i Næstved.

Vender tilbage i morgen ;o)

KH Tina

Linda sagde ...

Se nu har jeg jo selv sådan nogle dobbyfutter :o) Kolde fødder, adios! Men garnet lyder som den perfekte erstatning for kradseraumagarnet fra Norge, til et par votter. Tak for tipset!

Tina Olsen sagde ...

Det var da godt nok et par af de lidt smartere sutsko.. mums siger jeg bare... meget smukke

hanneb sagde ...

Uhm, de ser skønne ud. Jeg kender garnet, og jeg elsker det:))