fredag, september 08, 2006

Mest af lyst

Det har været en lang uge fyldt med et stramt arbejdsprogram og eftermiddage med aftaler som har været mest af pligt. Et par legeaftaler med ungernes kammerater og forældrekaffe i børnehaven - okay det har sådan været hyggeligt nok, men ikke sådan rigtigt drevet af lyst.
Da jeg langt om længe nåede fredag eftermiddag var mit bæger fyldt. Jeg trængte i den grad til at lave noget for mig selv, noget som jeg lavede bare fordi jeg havde lyst og ikke fordi jeg burde.

Et besøg hos garndamen var en nitte, hun havde hverken opskrift eller garn til mit ønskeprojekt. Strikkekurven gav heller ikke gevinst - den er fyldt med halvfærdige pligt-projekter, som var det sidste i verden jeg havde lyst til.
Jeg overvejede et kort øjeblik at synke sammen i et hjørne og lade tårerne trille... men valgte i stedet at vende bunden i vejret på en kurv med stof. Og det var en god beslutning!

Pludselig væltede inspirationen ud over mig - jeg vidste præcis hvad jeg ville lave.

En lille opbevaringsbog til de nåle jeg altid må lede efter når monteringstrangen kommer over mig. Det er ikke så tit den trang kommer så det skal helst gå stærkt, inden den går væk igen og jeg finder på noget sjovere at lave. Nu ved jeg præcist hvor de er.

Et smukt bånd er monteret til mine maskemarkører så jeg ikke længere skal leve med risikoen for at de kommer til skade i den uskønne plastikbeholder de indtil nu har boet i.
Jeg er lykkelig for denne bog, som ved et trylleslag har vendt en mørk dag til et lyst øjeblik. En af charmerne ved at sy er denne "instant satisfaction" - og mit hoved bobler med idéer, så jeg vil skynde mig tilbage. Det bliver vist alligevel en skøn fredag!
Go´weekend derude!

7 kommentarer:

Marie-Louise sagde ...

Hørt hørt Helle. Jeg ved præcis hvad du mener. Sådan et projekt kan virkelig rede en hel dag. Nogen gange bliver jeg nærmest latterligt glad for de ting jeg har lavet og må bare have dem inden for rækkevidde;-)
Kan du have en rigtig god weekend.
Marie-Louise

Marie-Louise sagde ...

Hov, glemte lige at sige at den er rigtig fin din nåle/maskemarkør-bog.
;-)Marie-Louise

Mette sagde ...

Ja, jeg elsker min nålebog! Til jul syede jeg én til min søster, og jeg tror, at der er flere på vej. Det er også en rigtig god gaveidé til en kreativ veninde. Fin nålebog! k.h. Mette

Vivian sagde ...

Waaauw! Bare flot!!!!
Vivian

Susanne sagde ...

Hold da k*** hvor er den lækker !! Hmmm måske man skal begynde at sy... God weekend. Kh Susanne i Silkeborg

Lola sagde ...

Hvor er den bare sød, din nålebog. Og så i et af mine yndlingsstoffer! - det kan altså godt være at den bliver "kopieret";)
kh Lola

Bim sagde ...

Oj, just något liknande är det verkligen som kan förhöja livet för en... underbart att skåda!!! ja, för att inte tala om din nåldynemadrass, hihihi... Den var också härligt, härlig...
Må så gott... en värmländska ute på bloggtur... kramis, och en önskan om en trevlig helg... och massa med syande när inspirationen så anfaller...

Sjöbackas blogg