søndag, juni 22, 2008

Hip hip hurra

Lige om lidt tager ungerne hul på deres sommerferie, men inden da er der lige én sidste fødselsdag i klassen. Vi giver penge i gave og sådan har det været det sidste års tid fordi ..... Ja fordi jeg ikke orker indkøbsseancerne i legetøjsbutikken med to børn, som ofte er trætte efter en lang dag i skolen. Og det, de gange hvor jeg har indkøbt lidt lager til dens slags gaver, altid endte med at ungerne overtog det meste inden det kom i brug. Det var rent tilsæt, så nu har jeg altså bestemt, at vi giver penge og den beslutning er ikke til diskussion.

Tilgengæld er indpakningen af de 60 kroner genstand for livlig debat; Jeg er åben for de fleste forslag og ungernes fantasi fejler ingenting.
Vi forsøger at ramme festens tema og ender som regel med en idé, der også udgør en lille kreativ weekendaktivitet. Denne gang har galler Jens inviteret til Olympiske lege med Asterix og Obelix – og vi var egentlig ude i noget med hule papmache sten. Men inden vi nåede så langt, havde taperklisterbutikken låst døren for weekenden og vi måtte køre tomhændede hjem igen.

Tænke, tænke, tænke .... og frem fra gemmerne kom en hjelm, som Kristian ikke længere kan skrue ned over hovedet og en guldspray fra sidste jul. Ungerne cyklede ud efter lidt sten og kom selv på idéen med græsstrå og den lille blomst. Der blev sprayet til den store guldmedalje - og kortet skrevet i cirkler gav jo næsten sig selv.

Ud af ingenting kom en indpakning som ungerne glæder sig til at give videre. De er stolte over egne evner og jeg glæder mig med dem – allermest fordi vejen til det fine resultat også var dejlig.

7 kommentarer:

Mette sagde ...

Ja, ja, Helle, det kan godt være, at du ikke orker indkøbsræset, men dine kreative gaver kræver da mere! Du har gjort det igen. God søndag, knus Mette

Tine sagde ...

Super god ide.
Den kommer til at vække lykke.

I mit første barns klasse, var der een der havde den geniale ide, at istedet for alle de små gaver, skulle vi kun give en gave om året.
Det forgår sådan her:
Man får en ønskeseddel fra den der har fødselsdag efter dig.
4-5 ønsker til et fastsat beløb. F.eks 25o kr.
Så stemmer man om det i klassen(fødselsdagsbarnet kommer selvfølgelig uden for døren)og man køber den ene gave, der bliver givet til fødselaren på dagen ( i skolen).
Denne fødselar køber så til næste på listen osv.
Vi har haft stor fornøjelse af ideen, da ungerne få noget de gerne vil have og det er fra hele klassen, hvilket de er meget stolte af.
Og vi forslog det så, da næste barn skulle i skole.
Her har det også fungeret godt.

enaj sagde ...

Sikken da en god ide. I er da vist meget kreative hjemme hos jer.

grendesign sagde ...

Jeg kender simpelthen ingen andre, der som dig kan få "ingenting" til at ligne en million. Du har bare evnen til at gøre lige præcist så meget ud af det at modtageren må blive rørt helt ind i knoglerne. Det er bare så fantastisk flot og kreativt og meget, meget federe end end dims fra fætter BR.
Knus,
Britt

Tanterne, Charlotte sagde ...

Flot!

Hos os har vi også oftes givet pengene og så brugt mere tid på indpakningen, men vi kan vist ikke svinge os helt op til din liga.

- og da slet ikke de gange hvor jeg først finder ud af at poden er til fødselsdag når han ikke dukker op til spisetid. ... På det tidspunkt er det svært at overskue anoget, og da slet ikke at skulle være kreativ.

Tina/Chance-strikkeren sagde ...

Deler du ud af det der kreative gen, for så vil jeg da mægtig gerne aftage lidt.

KH Tina

Tina Olsen sagde ...

Hej Helle..
Hvor er det bare en super ide..Og ikke mindst fordi i hyggede sammen...Knuser