lørdag, december 09, 2006

Bayerische socks

Jeg har været forelsket i disse sokker siden jeg første gang i september så dem på See Eunny Knit. Jeg er vild med kabelstrikkede sokker, jeg elsker at strikke snoninger og her har jeg virkelig fået valuta for pengene. Der er drejede retmasker i overflod og en rigtig god anledning til at få øvet snoninger uden hjælpepind. En teknik som måske nok virker lidt vovet de første par gange - der er masker som for en kortere eller længere bemærkning hænger løse, og jeg forestillede mig at de i et uopmærksomt øjeblik kan løbe langt langt væk. Men så galt gik det aldrig og nu hvor teknikken sidder i fingrene er jeg glad for at jeg tog mig tiden til at lære det. Det er bare så meget lettere, for slet ikke at tale om al den tid jeg har sparet med at lede efter hjælpepinden som altid finder vej ned imellem puderne i sofaen.

Opskriften er den mest udførlige jeg nogen sinde har strikket sokker efter. Den er gratis men der er absolut ikke sparet på de små lækre detaljer. Bemærk hvordan ribben flyder videre i snoningerne og hælen integreres på smukkeste vis.
Jeg kom til at tænke på Vivian Høxbro og hendes gennemførte opskrifter mens jeg strikkede - Eunny kan sit kram og det bliver ikke sidste gang jeg kaster mig over hendes opskrifter. Det kan jeg sige med sikkerhed for se bare her - der er vanter på vej i min strikkekurv!


Faktaboks

Garn: Strømpegarn fra Netto, frv. 08

Opskrift: Bayerische socks, strikket på pind 2

Ændringer: Absolut ingen

Cashmere-O-Meter: Jeps! 74 g lagergarn forøger cashmere-O-Meteret med 3,7 %

13 kommentarer:

Fru Schwartz sagde ...

Jaaa...det er lige sådan hjemmestrikkede sokker skal være!

Er der mon en anvisning på den der med at sno uden hjælpepinden et eller andet sted?..Jeg er gået igang med et snoningsprojekt til Lærke og det tager laaaaang tid, synes jeg!

Har du set Eunnys cardigan i det nye IK...Jeg stemmer for en knit-along!!

Kh Helle

Helle Holst sagde ...

Hej Helle

Der er anvisninger i opskriften, måske du kan bruge dem? Eller i hvert tilfælde lure teknikken af.

Kh. Helle

Jeanette sagde ...

wauw, flotte flotte sokker :-))
det s.. da hjemmestrik der vil noget.

jeg er også en stor nyder af Eunny Jangs kreationer - og har også forelsket mig lidt i de der luffer

KH Jeanette

strikke_jane sagde ...

Virkelige smukke sokker - dem MÅ jeg også lave!

strikkeforsker sagde ...

De er lækre og langt fra lederhosen. Dem må jeg da vist kigge nærmere på en af dagene.
Snoninger uden snoningspind er sjovt, så længe det ikke er glat silkegarn. Jeg lurer også på Eunnys fair isle sweater fra IK, men i en anden farvekombination.

Anonym sagde ...

De er godt nok fine. Hvem der kunne strikke på engelsk. :)

Linda sagde ...

Næhh hvor er de fine! Har aldrig været omkring hendes hjemmeside, selvom jeg havde lagt mærke til navnet. Fine vanter! Og sjalet er da i øvrigt også flot..
kh LInda

britt sagde ...

YES! Dem har jeg også jublet over - og de nye vanter hos hende. Hun kan sit kram hende Eunny - meget smukt design (og for en gangs skyld i tynde garner - juhuuuuu). Var der for resten ikke noget med at hun har udgivet en bog - eller er der blot en på vej?? Kan ikke huske det.....
KH Britt

Aid sagde ...

Så flotte sokker !!

Karen S sagde ...

WAAAAUUUUUU!!!! Mere er der vist ikke at sige... bortset fra, at saadan nogle maa jeg altsaa proeve at strikke!

;-)
Karen

Tina sagde ...

De er bare for flotte. Du bliver da nødt til at have stumpebukser på, når de skal luftes....
Har også printet opskriften ud for et stykke tid siden - den ligger nu og venter sammen med et nøgle af den nye mørkebrune Opal.

KH Tina

Dorte sagde ...

ih, hvor de fine.
Du må da finde på noget at bruge skafterne til, når fødderne bliver slidt op .... pulsvarmere måske ?

kh Dorte

Anonym sagde ...

Hej
Dine sokker er virkeligt flotte, men når Eunny Jang er designeren bag, så er man allerede et godt stykke vej! Du burde sende Eunny et bilelde af dine sokker, for hun poster dem på sin side! hun skal da også vide at der er danskere der er seje nok til at strikke hendes sokker!
mvh Dea