lørdag, oktober 24, 2009

Tips & Tricks

Dagene i Svendborg bød udover hygge og vidunderligt selskab også på en masse små tips og tricks; Små guldkorn fra den ene strikker til den anden. Nogen blev lagret inde bagerst i hjernekisten med håb om, at jeg stadigvæk kan huske dem, når det bliver aktuelt, mens andre blev taget i brug øjeblikkeligt.
Helt tilfældigt – fordi jeg var med på lytter – lærte jeg fidusen i forhold til minimal endehæftning, når der strikkes med to tråde uld. Det er egentlig ganske simpelt, men absolut også ganske genialt. Og jeg var en lykkelig kvinde, da jeg forleden aften kunne afslutte Linnea med kun 6 hæftninger med nål. Faktisk var min glæde så stor, at jeg har besluttet mig for at bringe fidusen videre. Så her kommer en lille tutorial, som jeg håber du også må få glæde af.

Der strikkes som udgangspunkt med inderste og yderste tråd af et garnnøgle; Når garnet er ”brugt op” ender du med en løkke.

De første ca. 5 cm af hver af de to tråde fra det nye garnnøgle deles, så trådene stritter lidt i hver sin retning. Den ene tråd putter du så ind igennem løkken, hvorefter de 4 ”løsslupne” trådender samles i det man kunne beskrive som en ny løkke.

De løse ender splejses sammen, idet de med fugtig hånd rulles og nuldres indtil de er helt filtrede ind i hinanden. Og så strikker du sådan set bare videre med ro i sindet. Og glæden over at der nu er to ender mindre at hæfte, når dit strikketøj er færdigt.

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

det er en genial måde at undgå alle ender på :-)

britt sagde ...

Jep, sådan har jeg også gjort lige siden LindaT viste os hendes geni-streg. Det er simpelthen skiiiiidesmart! Og det holder!
Knus,
Britt

DianaDK sagde ...

Ja, er det ikke bare fantastisk ! Fik selv tippet af Annette Danielsen på et af hendes foredrag den anden dag. Hun nippede så yderligere 2 cm af to af de fire tråde, så den samling der bliver ikke er så tyk.

SOLSAUM sagde ...

Tusen takk for tipset!;.)

mette sagde ...

Se det er jo et tip der vil noget...tak

unikarina sagde ...

Kan man også gøre det, hvis man skifter farver???

Helle Holst sagde ...

@Unikarina: Jeps!! Du kan "splejse" med både enkelt og dobbelt tråd også ved farveskift. Så sparer du en hel masse endehæftning i den sidste ende.

Kh. Helle